Вірменський суп воспнапур
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування вірменського супу.
Кількість порцій: 4
- Червоної сочевиці - 4 Ст. Ложки
- Рису - 4 Ст. Ложки
- Цибулини - 2 штуки
- Рослинної олії - 2 Ст. Ложки
- Родзинок - 0, 5 склянки
- Очищених волоських горіхів - 0, 5 склянки
- Горошин чорного перцю - 6 штук
- Гілочки петрушки - 2-3 штук
- Пучок кінзи - 1 штука
- Сіль - 1 штука (за смаком)
Сочевицю і рис промити теплою
Водою. У каструлі закип'ятити 1.5 L.
Води, посолити, всипати сочевицю і рис,
Довести до кипіння. Зменшити вогонь
І варити 7 хв.
Водою. У каструлі закип'ятити 1.5 L.
Води, посолити, всипати сочевицю і рис,
Довести до кипіння. Зменшити вогонь
І варити 7 хв.
Лук очистити, нарізати півкільцями. Ізюм промити. Грецькі горіхи
Порубати ножем в дрібну крихту. Розігріти в сковороді рослинне масло,
Обсмажити в ньому лук до золотистого кольору, 4 хв. Додати в каструлю цибулю,
Родзинки і горіхи. Готувати 5 хв.
Порубати ножем в дрібну крихту. Розігріти в сковороді рослинне масло,
Обсмажити в ньому лук до золотистого кольору, 4 хв. Додати в каструлю цибулю,
Родзинки і горіхи. Готувати 5 хв.
Зелень вимити, обсушити й подрібнити. Покласти в суп зелень і чорний перець. Швидко, на сильному вогні,
Довести до кипіння і відразу ж зняти.
Посолити за смаком.
Довести до кипіння і відразу ж зняти.
Посолити за смаком.