Пиріг «суд»
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт смачного пирога з начинкою з персиків. Кожна половинка персика в окремій клітинці з тіста. Привабливість у тому, що фруктовий сік не витікає і після випічки пиріг залишається соковитим.
Пиріг за цим рецептом можна приготувати з консервованими або зі свіжими персиками. Якщо персики консервовані, їх обов'язково кладемо в сито і зціджувати рідина, а потім викладаємо на круги тіста. Якщо персики свіжі, їх потрібно помити, обсушити, розрізати на половинки і видалити кісточки. На кожен кружечок тіста насипати по дрібці цукру, а потім класти половинки персика. Спробуйте, сподіваюся вам сподобається.
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Олія соняшникова - 4 Ст. Ложки
- Борошно житнє - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Сода гашене - 0, 5 чайних ложки
- Персики консервовані - 7-8 штук
- Цукрова пудра - 1 Чайна ложка
У миску насипаємо цукор і вбиваємо яйце. Перемішуємо.
Додаємо олію і гарненько збиваємо вінчиком.
Насипаємо житнє борошно.
Потім насипаємо півсклянки пшеничного борошно і кладемо гашене соду. Замішуємо тісто, борошно, що залишилося додаємо порціями. Тісто має вийти м'яким і еластичним.
Робочу поверхню посипаємо пшеничним борошном. Готове тісто розгортаємо тонким шаром і вирізаємо кружечки.
Перекладаємо персики в сито, щоб стік сік. Половинку персика кладемо на гурток тесту і загортаємо краю як на фото.
Кожну половинку персика в тесті кладемо в форму в шаховому порядку. Запікаємо пиріг при температурі 180-190 градусів близько 20 хвилин.
Готовий пиріг виймаємо їх духовки і посипаємо цукровою пудрою.
Подаємо до чаю, угощайтесь!
Подаємо до чаю, угощайтесь!