Рецепт Пиріг «суд» фото

Пиріг «суд»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Персик
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок , На святковий стіл , Масляна
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 40 хв.

Пропоную рецепт смачного пирога з начинкою з персиків. Кожна половинка персика в окремій клітинці з тіста. Привабливість у тому, що фруктовий сік не витікає і після випічки пиріг залишається соковитим.

Опис приготування:

Пиріг за цим рецептом можна приготувати з консервованими або зі свіжими персиками. Якщо персики консервовані, їх обов'язково кладемо в сито і зціджувати рідина, а потім викладаємо на круги тіста. Якщо персики свіжі, їх потрібно помити, обсушити, розрізати на половинки і видалити кісточки. На кожен кружечок тіста насипати по дрібці цукру, а потім класти половинки персика. Спробуйте, сподіваюся вам сподобається.

  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 3-4 Ст. Ложок
  • Олія соняшникова - 4 Ст. Ложки
  • Борошно житнє - 1 Склянка
  • Борошно пшеничне - 1 Склянка
  • Сода гашене - 0, 5 чайних ложки
  • Персики консервовані - 7-8 штук
  • Цукрова пудра - 1 Чайна ложка
пиріг
У миску насипаємо цукор і вбиваємо яйце. Перемішуємо.
пиріг
Додаємо олію і гарненько збиваємо вінчиком.
пиріг
Насипаємо житнє борошно.
пиріг
Потім насипаємо півсклянки пшеничного борошно і кладемо гашене соду. Замішуємо тісто, борошно, що залишилося додаємо порціями. Тісто має вийти м'яким і еластичним.
пиріг
Робочу поверхню посипаємо пшеничним борошном. Готове тісто розгортаємо тонким шаром і вирізаємо кружечки.
пиріг
Перекладаємо персики в сито, щоб стік сік. Половинку персика кладемо на гурток тесту і загортаємо краю як на фото.
пиріг
Кожну половинку персика в тесті кладемо в форму в шаховому порядку. Запікаємо пиріг при температурі 180-190 градусів близько 20 хвилин.
пиріг
Готовий пиріг виймаємо їх духовки і посипаємо цукровою пудрою.
Подаємо до чаю, угощайтесь!

Схожі рецепти