Пиріг цветаевой
(покроковий рецепт з фото)
Дуже часто хочеться чогось теплого і затишного… А такий пиріг стане відмінною традицією для вашого будинку в будь-яку пору року, адже яблука доступні завжди. Розповім вам, як приготувати пиріг цветаевой.
Цей пиріг зможе урізноманітнити ваше буденне чаювання або стати святковою прикрасою столу, а мій покроковий рецепт покаже вам, як приготувати пиріг цветаевой без особливих зусиль.
У цьому рецепті ви можете використовувати і яблука з кислинкою або навіть Антонівка, але це вже на ваш смак.
Смачного!
- Борошно - 250 грам (для коржа)
- Вершкове масло - 130 грам (для коржа)
- Крем - 100 грам (для коржа)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (для коржа)
- Цукор - 2 Ст. Ложки (для коржа)
- Сир - 200 грам (розведіть вершками або молоком (для начинки))
- Цукор - 150 грам (для начинки)
- Яйце - 1 штука (для начинки )
- Борошно - 2 Ст. Ложки (для начинки)
- Обкладинка - 1 Чайна ложка (для начинки)
- Яблука - 4 штуки (для начинки)
1
У мисці змішайте борошно з розпушувачем і цукром, додайте сметану і розтоплене масло, вимішайте однорідне тісто і приберіть його в холодильник на 30 хвилин.
2
Для начинки збийте цукор, яйце, корицю і борошно. Перетріть сир з вершками, додайте до цукрово-яєчної маси і змішайте.
3
Яблука очистіть від шкірки і насіння і наріжте тонкими часточками.
4
Тісто викладіть у форму, зробіть бортики, укладіть рівномірно яблука і залийте кремом. Зверху викладіть декоративний шар яблук.
5
Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте пиріг 45-50 хвилин.
6
Перед подачею остудіть пиріг (до застигання крему).