Pigodi
(покроковий рецепт з фото)
Пігоді - корейські парові пиріжки. На відміну від хінкалі або мантів, вони готуються на дріжджовому тесті і виходять повітряними, як хмара.
Докладніше, як приготувати пігоді, я розповім нижче. Щоб під час кипіння в пароварці конденсат не попадав на пиріжки, оберніть кришку кухонним рушником. Подавайте пігоді з соєвим соусом і зеленню. Я пропоную приготувати пісний варіантів пігоді - з капустою, морквиною по-корейськи і печерицями. Беріть на замітку рецепт корейських пиріжків, вони виходять дуже смачними!
- Борошно - 600 грам
- Вода - 300 мілілітрів (тепла)
- Дріжджі - 7 грам (сухі)
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Капуста - 250 грам (білокачанна)
- Печериці - 150 грам
- Морква по-корейськи - 100 грам
- Соєвий соус - 30 мілілітрів
- Цибуля - 1 штука
Підготуйте всі інгредієнти.
Борошно змішайте з сіллю. Дріжджі з цукром змішайте з теплою водою, залиште на 5 хвилин, щоб вони трохи піднялися. Влийте опару в борошно.
Вимісити тісто. Залиште його на 1 годину підніматися.
Наріжте цибулю та печериці на дрібні кубики. Обсмажте на середньому вогні до м'якості і випаровування вологи.
Капусту теж наріжте кубиками. Додайте до смаженого цибулі і грибів. Влийте соєвий соус і тушкуйте капусту під кришкою приблизно 20 хвилин.
В кінці додайте моркву по-корейськи. Перемішайте все і зніміть з плити.
Тісто розкачати завтовшки в півсантиметра. Виріжте гуртки, в центр викладіть начинку.
Акуратно підтягніть обидва краю до центру і защіпніте. Залиште пиріжки піднятися ще на 15 хвилин. Потім готуйте їх на пару протягом 25 хвилин.
Пігоді готові, смачного!