Підосичники зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Підосичники зі сметаною, запечені в духовці, - відмінне самостійне блюдо. Такі підосичники зі сметаною можна подавати як чудовою "лісової" закуски або як дуже ситний гарнір.
Підосичники зі сметаною можна просто приготувати на плиті. Для цього гриби треба очистити, обсмажити на маслі, в кінці смаження додати борошно і сметану і прогріти. Я ж пропоную запекти підосичники зі сметаною в духовці, додавши сиру.
Як приготувати підосичники зі сметаною?
1. Підосичники очистіть, промийте під проточною водою, потім обіллєте окропом. Відкиньте на сито, щоб стекла вода.
2. Наріжте підосичники на шматочки.
3. У сковороду влийте рослинного масла, нагрійте при середній температурі, викладіть гриби. Додати сіль, поперчіть і обсмажте до випаровування рідини. Коли рідина з грибів майже випарується, додайте борошно (дуже повільно) і перемішайте.
4. До грибів додайте сметану, перемішайте і прокип'ятіть.
5. Сир натріть на тертці.
6. У противопригарного форму викладіть підосичники в сметані, зверху присипте тертим сиром і відправляйте в розігріту до 180 градусів духовку до розплавлення сиру на 15-20 хвилин.
Підосичники в сметані готові! Готові підосичники при подачі на стіл можна посипати рубаною зеленню.
Смачного!
- Підосичники - 500 грам
- Крем - 100 грам
- Сир - 50 грам
- Борошно - 1/2 грами
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
Як приготувати підосичники зі сметаною?
1. Підосичники очистіть, промийте під проточною водою, потім обіллєте окропом. Відкиньте на сито, щоб стекла вода.
2. Наріжте підосичники на шматочки.
3. У сковороду влийте рослинного масла, нагрійте при середній температурі, викладіть гриби. Додати сіль, поперчіть і обсмажте до випаровування рідини. Коли рідина з грибів майже випарується, додайте борошно (дуже повільно) і перемішайте.
4. До грибів додайте сметану, перемішайте і прокип'ятіть.
5. Сир натріть на тертці.
6. У противопригарного форму викладіть підосичники в сметані, зверху присипте тертим сиром і відправляйте в розігріту до 180 градусів духовку до розплавлення сиру на 15-20 хвилин.
Підосичники в сметані готові! Готові підосичники при подачі на стіл можна посипати рубаною зеленню.
Смачного!