Рецепт Підосичники зі сметаною фото

Підосичники зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Гриби , Підосичники
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Підосичники зі сметаною, запечені в духовці, - відмінне самостійне блюдо. Такі підосичники зі сметаною можна подавати як чудовою"лісової" закуски або як дуже ситний гарнір.

Опис приготування:

Підосичники зі сметаною можна просто приготувати на плиті. Для цього гриби треба очистити, обсмажити на маслі, в кінці смаження додати борошно і сметану і прогріти. Я ж пропоную запекти підосичники зі сметаною в духовці, додавши сиру.

Як приготувати підосичники зі сметаною?

1. Підосичники очистіть, промийте під проточною водою, потім обіллєте окропом. Відкиньте на сито, щоб стекла вода.

2. Наріжте підосичники на шматочки.

3. У сковороду влийте рослинного масла, нагрійте при середній температурі, викладіть гриби. Додати сіль, поперчіть і обсмажте до випаровування рідини. Коли рідина з грибів майже випарується, додайте борошно (дуже повільно) і перемішайте.

4. До грибів додайте сметану, перемішайте і прокип'ятіть.

5. Сир натріть на тертці.

6. У противопригарного форму викладіть підосичники в сметані, зверху присипте тертим сиром і відправляйте в розігріту до 180 градусів духовку до розплавлення сиру на 15-20 хвилин.

Підосичники в сметані готові! Готові підосичники при подачі на стіл можна посипати рубаною зеленню.

Смачного!

  • Підосичники - 500 грам
  • Крем - 100 грам
  • Сир - 50 грам
  • Борошно - 1/2 грами
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - - За смаком
  • Перець чорний мелений - - За смаком
Підосичники зі сметаною можна просто приготувати на плиті. Для цього гриби треба очистити, обсмажити на маслі, в кінці смаження додати борошно і сметану і прогріти. Я ж пропоную запекти підосичники зі сметаною в духовці, додавши сиру.

Як приготувати підосичники зі сметаною?

1. Підосичники очистіть, промийте під проточною водою, потім обіллєте окропом. Відкиньте на сито, щоб стекла вода.

2. Наріжте підосичники на шматочки.

3. У сковороду влийте рослинного масла, нагрійте при середній температурі, викладіть гриби. Додати сіль, поперчіть і обсмажте до випаровування рідини. Коли рідина з грибів майже випарується, додайте борошно (дуже повільно) і перемішайте.

4. До грибів додайте сметану, перемішайте і прокип'ятіть.

5. Сир натріть на тертці.

6. У противопригарного форму викладіть підосичники в сметані, зверху присипте тертим сиром і відправляйте в розігріту до 180 градусів духовку до розплавлення сиру на 15-20 хвилин.

Підосичники в сметані готові! Готові підосичники при подачі на стіл можна посипати рубаною зеленню.

Смачного!

Схожі рецепти