Підосичники зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Підосичники зі сметаною, запечені в духовці, - відмінне самостійне блюдо. Такі підосичники зі сметаною можна подавати як чудовою"лісової" закуски або як дуже ситний гарнір.
Опис приготування:
Підосичники зі сметаною можна просто приготувати на плиті. Для цього гриби треба очистити, обсмажити на маслі, в кінці смаження додати борошно і сметану і прогріти. Я ж пропоную запекти підосичники зі сметаною в духовці, додавши сиру.
Як приготувати підосичники зі сметаною?
1. Підосичники очистіть, промийте під проточною водою, потім обіллєте окропом. Відкиньте на сито, щоб стекла вода.
2. Наріжте підосичники на шматочки.
3. У сковороду влийте рослинного масла, нагрійте при середній температурі, викладіть гриби. Додати сіль, поперчіть і обсмажте до випаровування рідини. Коли рідина з грибів майже випарується, додайте борошно (дуже повільно) і перемішайте.
4. До грибів додайте сметану, перемішайте і прокип'ятіть.
5. Сир натріть на тертці.
6. У противопригарного форму викладіть підосичники в сметані, зверху присипте тертим сиром і відправляйте в розігріту до 180 градусів духовку до розплавлення сиру на 15-20 хвилин.
Підосичники в сметані готові! Готові підосичники при подачі на стіл можна посипати рубаною зеленню.
Смачного!
- Підосичники - 500 грам
- Крем - 100 грам
- Сир - 50 грам
- Борошно - 1/2 грами
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
Як приготувати підосичники зі сметаною?
1. Підосичники очистіть, промийте під проточною водою, потім обіллєте окропом. Відкиньте на сито, щоб стекла вода.
2. Наріжте підосичники на шматочки.
3. У сковороду влийте рослинного масла, нагрійте при середній температурі, викладіть гриби. Додати сіль, поперчіть і обсмажте до випаровування рідини. Коли рідина з грибів майже випарується, додайте борошно (дуже повільно) і перемішайте.
4. До грибів додайте сметану, перемішайте і прокип'ятіть.
5. Сир натріть на тертці.
6. У противопригарного форму викладіть підосичники в сметані, зверху присипте тертим сиром і відправляйте в розігріту до 180 градусів духовку до розплавлення сиру на 15-20 хвилин.
Підосичники в сметані готові! Готові підосичники при подачі на стіл можна посипати рубаною зеленню.
Смачного!