Підлива з фаршу
(покроковий рецепт з фото)
Підлива з фаршу - досить популярна страва, адже готується воно швидко і легко. Насичений смак і аромат підливи прекрасно підходять до будь-якого гарніру - до макаронів, рису и отварному картофелю.
В основному страви з фаршу готуються дуже швидко, тому вони так популярні. Одним з таких страв і є підлива з фаршу. Її дуже смачно подавати з макаронами, з рисом або гречкою. Якщо ви ще жодного разу не готували це блюдо, я розповім вам, як приготувати підливу з фаршу. Тут вам і м'ясо, і соус. Дуже зручно, готується швидко і легко, а яскравий і насичений смак підливи сподобається всім: і дорослим, і діткам.
- Фарш м'ясний - 500 грам
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Томатна паста - 1, 5-2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Сухий базилік - 2 щіпки

Очищаємо моркву і цибулю, моєму. Цибулю нарізаємо маленькими кубиками, моркву натираємо на середній або дрібній тертці.

Розігріваємо сковороду з рослинним маслом, обсмажуємо на ній цибулю до прозорості.

Додаємо до цибулі на сковороду моркву, обсмажуємо хвилин 5. Можна накрити сковорідку кришкою.

А тепер додаємо до обсмаженою овочам фарш. Його можна брати будь-який: курячий, свинячий або яловичий. Закриваємо кришкою і періодично перемішуємо. У процесі приготування фарш схопиться в грудочки, розминаємо його виделкою.

Коли фарш вже обсмажився, додаємо сіль, мелений перець і томатну пасту. Перемішуємо і пару хвилин обсмажуємо.

Додаємо трохи води (до потрібної вам консистенції), сухий базилік і подрібнений часник. Замість базиліка можна взяти інші ваші улюблені спеції. Тушкуємо ще хвилини 2-3 - і прибираємо сковороду з вогню.