Підлива для тефтелей
(покроковий рецепт з фото)
Для дітей і дорослих пропоную смачні тюфтельки з підливою з серії дитсадівського харчування. Ця страва часто роблю для своїх дорослих дітей.
Готується просто, з'їдається швидко.
Готуємо тефтелі, Lynx і поразки. Дивимося рецепт і слідуємо йому.
- Фарш - 0, 5 кілограма
- Рис круглий непропаренний - 0, 5 склянки
- Цибулина - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Томатна паста - 1 Чайна ложка
- Вода - 1, 5 склянки
- Лавровий лист - За смаком
Для початку рис повинен бути відвареним, а оскільки у мене рис вже був готовий, то приступимо до готування тефтелей. Не бачу сенсу перекручувати фарш для того, щоб з'єднати його з іншими овочами, тому цибулю можна просто дрібно нашаткувати і з'єднати його з фаршем, додати рис і сіль за смаком, розбити в миску з фаршем яйце для того, щоб тюфтельки потім не розвалилися.
Фарш добре вимішуємо руками.
Сформувати невеликі тефтелі. Обваляти їх у борошні (я обходжуся без обвалки). Але т.К. У багатьох тюфтельки при смаженні тріскаються або того гірше розвалюються, то краще таки обваляти.
Викласти на добре розігріту з рослинним маслом сковорідку не надто тісно один до одного, обсмажити з одного боку (хвилин 3-5). Кришкою відразу не накривати, а то тефтелі розваляться.
Акуратно перевернути і обсмажити з іншого боку, щоб тефтелі схопилися (хвилин 3-5).
Акуратно перевернути і обсмажити з іншого боку, щоб тефтелі схопилися (хвилин 3-5).
Залити окропом (близько 1 склянки) приблизно до половини рівня тефтелей. Додати в воду на кінчику ч. L. Солі, трохи томатної пасти (пасту можна розвести відразу в воді), лавровий лист.
Накрити кришкою і тушкувати хвилин 10-15 на середньому вогні.
Накрити кришкою і тушкувати хвилин 10-15 на середньому вогні.
В цей час розвести в 1/2 склянки теплої води ст. Ложку сметани, перемішати, краще виделкою.
Додати повну ст. Ложку борошна. Добре вимісити, щоб не було грудочок.
Вилити в тефтелі.
Закрити кришкою і, притримуючи кришку, все добре струсити, щоб перемішалося.
Гасити ще хвилин 15-20 на слабкому вогні, щоб злегка булькало. Можна в середині гасіння тефтелі перевернути. Якщо підлива вийшла густуватої, можна розбавити її окропом до потрібної густоти. Перемішати.
Гасити ще хвилин 15-20 на слабкому вогні, щоб злегка булькало. Можна в середині гасіння тефтелі перевернути. Якщо підлива вийшла густуватої, можна розбавити її окропом до потрібної густоти. Перемішати.
Наше блюдо готово.