Підберезники солоні
(покроковий рецепт з фото)
Найпопулярніший варіант консервації підберезників - маринування, але є прекрасний спосіб засолювання грибів на зиму, який дозволить зберегти підберезники, не турбуючись про їх збереження.
Перед вами простий рецепт приготування підберезників солоних. В середньому, час засолювання підберезників - десь один-два місяці, одним словом якраз до початку зими, підберезники вже можна вживати в їжу. Грибочки чудово поєднуються з відвареною картоплею або макаронами. Хай щастить!
- Підберезники - 1 кілограм
- Сіль - За смаком(4-5% від ваги грибів для засолювання)
Ретельно промиваємо і очищаємо гриби від зайвих частинок.
Тепер потрібно вимочити гриби в холодній і солоній воді, залишивши на дві-три доби. При цьому розсіл потрібно періодично міняти. По закінченню часу змиваємо розсіл.
На дно стерилізованих банок кладемо невелика кількість солі, потім викладаємо шарами гриби, після кожного шару також кладемо сіль. Гриби закладаються капелюшками вниз.
Баночки з грибами накрийте марлею, зверху покладіть дерев'яний кружок і вантаж. Таким чином, гриби стоять 2-3 дня. Потім баночки закриваємо і зберігаємо в прохолодному місці. Смачного!