Рецепт Підберезники солоні фото

Підберезники солоні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби, Підберезники
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Заготовки, Сольовий

Найпопулярніший варіант консервації підберезників - маринування, але є прекрасний спосіб засолювання грибів на зиму, який дозволить зберегти підберезники, не турбуючись про їх збереження.

Перед вами простий рецепт приготування підберезників солоних. В середньому, час засолювання підберезників - десь один-два місяці, одним словом якраз до початку зими, підберезники вже можна вживати в їжу. Грибочки чудово поєднуються з відвареною картоплею або макаронами. Хай щастить!

  • Підберезники - 1 кілограм
  • Сіль - За смаком(4-5% від ваги грибів для засолювання)
підберезники солоні - фото крок 1
Ретельно промиваємо і очищаємо гриби від зайвих частинок.
підберезники солоні - фото крок 2
Тепер потрібно вимочити гриби в холодній і солоній воді, залишивши на дві-три доби. При цьому розсіл потрібно періодично міняти. По закінченню часу змиваємо розсіл.
підберезники солоні - фото крок 3
На дно стерилізованих банок кладемо невелика кількість солі, потім викладаємо шарами гриби, після кожного шару також кладемо сіль. Гриби закладаються капелюшками вниз.
підберезники солоні - фото крок 4
Баночки з грибами накрийте марлею, зверху покладіть дерев'яний кружок і вантаж. Таким чином, гриби стоять 2-3 дня. Потім баночки закриваємо і зберігаємо в прохолодному місці. Смачного!

Схожі рецепти