Піца з розмарином
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування піци з оливковою олією і розмарином.
Легка тонка піца з ароматом розмарину з успіхом замінить хліб і стане відмінним доповненням до будь-якої страви.
- Солі - 1 Чайна ложка
- Цукру - 3/4 чайних ложки
- Сухих дріжджів - 1 Чайна ложка
- Оливкового масла - 3 Ст. Ложки
- Гілочка свіжого розмарину - 1 штука
1. Змішати борошно, 1/2 чайної ложки солі, цукор і сухі дріжджі в мисці електричним міксером, і повільно додати 1 стакан холодної води. Збивати на низькій швидкості, поки інгредієнти не перемішається. Збільшити швидкість і продовжувати змішувати протягом приблизно 10 хвилин, поки тісто не стане гладким і пружним.
2. Покласти тісто в змащену оливковою олією миску і дати піднятися протягом 2-4 годин, поки воно не збільшиться в об'ємі в два рази. Розділити тісто на дві половинки. Викласти кожну половинку на посипану борошном поверхню і дати постояти, поки тісто знову не збільшиться в об'ємі, принаймні 1 час. Покласти тісто на злегка посипану борошном поверхню і сформувати коло бажаного розміру і товщиною приблизно 6 мм.
3. Полити оливковою олією, посипати подрібненим розмарином і сіллю, що залишилася.
4. Розігріти духовку до в духовку 270 градусів. Викласти піцу на деко, посипаний борошном, і випікати до золотисто-коричневого кольору, від 10 до 12 хвилин. Дати трохи охолонути, нарізати на скибочки і подавати.