Піца з кабачків на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Соковита і смачна піца вийде не на основі з тіста, а на кабачкової основі буквально за 25 хвилин. Всі захочуть спробувати це оригінальне блюдо, так що готуйте відразу дві порції, міксуючи начинки.
Якщо вам дуже хочеться побалувати себе піцою, а готувати тісто ви не любите - не біда! Приготуйте кабачкову піцу і всі рідні і друзі обов'язково похвалять ваш кулінарний талант. Блюдо вийде соковитим, ароматним і апетитним! Подавайте його гарячим, поки сир ще тягнеться.
- Кабачок - 1 штука
- Помідор - 2 штуки
- Куряче яйце - 1-2 штук (два великих або одне дрібне)
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 4 щіпки
- Кетчуп - 2 Ст. Ложки
- Сир Дор Блю - 40 грам
- М'ясо в'ялене - 50 грам
- Помідор - 1 штука (великий)
- Масло рослинне - 30 мілілітрів
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Кабачок промийте у воді, зріжте хвостики з плоду і натріть на тертці з дрібними отворами в глибоку миску. Приправити сіллю і залиште на 2-3 хвилини, щоб нарізка випустила сік. Потім відіжміть її.
Вбийте в миску два курячих яйця, ретельно вимішайте.
Всипте просіяне борошно, умішайте її в кабачкову масу і залиште тісто на 5-10 хвилин. Поки тісто відпочиває, наріжте слайсами в'ялене або копчене м'ясо, промиті помідори, сир.
Розжарити сковороду і влийте на неї рослинне масло. Прогрійте його і зменшіть нагрів до середнього. Акуратно викладіть кабачкової тісто на сковороду і розрівняйте у вигляді кола. Обсмажте близько 2 хвилин до рум'яної скоринки.
Переверніть на іншу сторону, змастіть кетчупом по всій поверхні, зменшіть нагрів до мінімального.
Викладіть на кабачкову основу в будь-якому порядку в'ялене м'ясо або ковбасні вироби, нарізаний помідор, сир. Можна використовувати будь-який плавкий сорт сиру, який є у вас в наявності. Накрийте сковороду кришкою і обсмажуйте піцу до рум'яної скоринки знизу і до розплавлення сиру.
Як тільки це станеться - блюдо готово!
Викладіть піцу на тарілку, наріжте на порції і подавайте до столу. Смачного!