Піца з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)
Любителям піци, впевнена, обов'язково сподобається мій рецепт, як приготувати піцу з баклажанами. Піца виходить пікантною, ароматної, досить незвичайної, але дуже смачною.
Використовувати баклажани в якості начинки для піци, як на мене, просто геніальна ідея, адже вони мають дуже яскравим смаком, добре вираженим і прекрасно поєднується з томатним соусом і сиром. Обов'язково спробуйте!
- Вода - 250 мілілітрів
- Дріжджі - 40 грам (пресовані)
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 4-5 склянок (скільки візьме тісто)
- Баклажани - 1-2 штук
- Ковбаса - За смаком
- Сир твердий - 120 грам
- Цибуля - 1 штука
- Томатний сік - 200 мілілітрів
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - За смаком
- Часник сушений - 1/2 чайних ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Насамперед займемося тестом. У теплій воді (приблизно 30 градусів) розчиніть пресовані дріжджі, додайте сіль і цукор. Залиште хвилин на 10-15, щоб дріжджі почали діяти.
Тепер поступово додайте борошно і замішують м'яке тісто.
Ось таким красивим м'яким і не липнуче до рук вийшло тісто. Накрийте його серветкою і залиште на 30-40 хвилин.
Тим часом займемося начинкою. Баклажани порізати тонкими слайсами і обсмажте в олії до золотистого кольору.
Цибулю дрібно наріжте.
Обсмажте цибулю до м'якості, потім додайте томатний сік, паприка, перець, трохи солі. Якщо сік надто кислий, додайте столову ложку цукру. Уварюють соус до загусання. Цей соус відмінно підходить для піци.
Ось так добре піднялося наше тісто. Ще раз обомніте його і можна розгортати.
Розкачайте тісто в тонкий пласт до розміру форми.
Змастіть тісто соусом.
За бажанням можна покласти скибочки ковбаси, копченого м'яса або інший м'ясної начинки. Але і без них буде відмінно. Викладіть скибочки обсмажених баклажанів. Я розрізала їх навпіл, щоб зручніше було розкладати.
Зверху можна змастити невеликою кількістю майонезу. І в кінці присипте піцу натертим на дрібній тертці твердим сиром. Запікайте піцу протягом 25-30 хвилин при температурі 200 градусів.
Піца готова!
Смачного!