Піца дріжджова
(покроковий рецепт з фото)
Класичну італійську піцу з здобного, легкого і смачного дріжджового тіста можна і потрібно приготувати в домашніх умовах! Рекомендую вам простий рецепт приготування піци дріжджовий на замітку!
Щоб приготувати піцу дріжджову, знадобляться тільки свіжі пресовані дріжджі, борошно спеціального помелу (її маркують 00 - це мука для піци), а також тепла газована вода. Начинкою для піци може послужити що завгодно: від овочів до м'яса і морепродуктів. Але в цьому рецепті я вам покажу найпопулярнішу піцу, основу, скажімо так, для інших - "маргариту & Quot. Для її приготування знадобиться зробити томатну сальсу, а це зовсім нескладно! Тільки беріть стиглі помідори, щоб сальса була соковитою.
- Борошно - 500 грам
- Цукор - 25 грам
- Свіжі дріжджі - 25 грам
- Газована вода - 275 мілілітрів
- Масло оливкове - 15 мілілітрів
- Томати - 500 грам
- Моцарелла - 150-200 грам
- Базилік - За смаком
- Орегано - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти для тіста.
У теплій газованій воді розведіть свіжі дріжджі, додайте цукор і оливкове масло. Розмішайте, дайте дріжджовий опарі підійти, це зазвичай займає небагато часу, хвилин 15.
Борошно просійте, додайте сіль, зробіть в борошні поглиблення, в яке вилийте дріжджову опару. Замісити тісто.
Тісто замішують хвилин 10, воно повинно бути легким, м'яким і до рук не липнути.
Потім помістіть його у велику миску або в каструлю, накрийте рушником і відставте на годину або два, щоб підійшло.
Потім помістіть його у велику миску або в каструлю, накрийте рушником і відставте на годину або два, щоб підійшло.
Тісто дріжджове підійшло, тепер можна з нього розгортати пласт на піцу.
Змастіть руки оливковою олією, розкачайте корж або дві на піцу, товщина повинна бути приблизно сантиметр.
Змастіть коржі оливковою олією, залиште їх на деку підходити ще хвилин на 15-20.
Змастіть коржі оливковою олією, залиште їх на деку підходити ще хвилин на 15-20.