Дріжджова піца (тісто)
(покроковий рецепт з фото)
Обожнюю піцу! Можу їсти її хоч цілий день: на сніданок, обід і вечеря. Частенько готую її навіть на свята, вона завжди першою з'їдається. Розповім, як приготувати дріжджову піцу (тісто).
З начинкою справа йде дуже просто - кожен кладе в неї то, що любить або є в наявності. А ось з тестом для улюблених ласощів багато разів експериментував. Тут важливо дотримуватися балансу, щоб воно не було підошвою і не сильно виросло під час випікання. Цей рецепт тесту вам обов'язково стане в нагоді.
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 2-2, 5 склянки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Вода - 3/4 склянки
1. Змішайте в мисці дріжджі і цукор.
2. Влийте в миску теплу воду.
3. Все ретельно перемішайте, переконайтеся, що дріжджі не пристали до дна.
4. Відкладіть суміш на 4-5 хвилин, до появи пінки.
5. В окремій мисці перемішайте борошно і сіль, додайте оливкову олію, а потім влийте дріжджову суміш.
6. Змішайте тісто за допомогою вилки, далі посипте поверхню столу борошном, перекладіть на неї тісто і вимішують 10 хвилин, в разі необхідності додайте трохи борошна.
7. Скачайте тісто в кулю і відкладіть його мінімум на 1 час для того, щоб воно піднялося або ж можете його охолодити і використовувати на наступний день, або ж можете заморозити і використовувати через місяць.
8. Після того, як тісто піднялося, натисніть на нього, щоб видалити зайве повітря.
9. Розкачайте тісто в коло, змастіть деко олією або посипте його кукурудзяним борошном, перекладіть на нього тісто.
10. Додайте начинку і випікайте в заздалегідь розігрітій до 230 духовці протягом 10-12 хвилин. Подавайте піцу гарячої, можна відразу з печі.