Піца домашня (тісто)
(покроковий рецепт з фото)
Якщо начинку для піци кожен може сфабрикувати самостійно з усього, що є в холодильнику, то як приготувати тісто для домашньої піци, знають не всі. Тому ділюся простим рецептом, готуйте!
Із зазначених продуктів вийде 2 піци діаметром близько 25 см. Постарайтеся добре розкачати качалкою тісто, щоб піца не вийшло дуже товстої. Частина тесту можна зберігати в морозилці до 3-х місяців. Тонке тісто зарум'яниться до хрусткої скоринки і зробить вашу піцу ідеальної!
- Сухі дріжджі - 14 грам
- Сіль - 2 чайних ложки (велика)
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Вода - 1, 5 склянки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
1
Просійте борошно, з'єднайте її з сіллю, цукром і дріжджами.
2
Підігрійте воду до 40 градусів. Зробіть в борошні лунку і вилийте воду і оливкове масло в центр.
3
Починаючи з центру чаші, почніть замішувати тісто дерев'яною ложкою, поки не вийде м'яке тісто.
4
Викладіть тісто на стіл, присипаний борошном. Протягом 5 хвилин замісити однорідне тісто. Потім змастіть миску маслом, перекладіть тісто, накрийте його рушником і залиште на 30 хвилин піднятися.
5
Обімніть тісто, розділіть його на 2 частини. Кожну розкачати дуже тонким шаром, так як при випіканні тісто ще підніметься.