Фокачча дріжджова
(покроковий рецепт з фото)
Італія славиться не тільки пастою або піцою. Сьогодні зробимо одну з різновидів самого популярного італійського хліба. Розповім вам про просте і смачне рецепті, як приготувати фокаччу дріжджову.
Фокаччу можна їсти відразу після приготування, поки випічка ще гаряча, а також після охолодження. До цього хліба можна додати обсмажену цибулю, сир, розмарин (іншу зелень), велику морську сіль, маслини і оливки, а також сухі спеції. Можна зробити випічку у формі кулі або пласта, велику чи маленьку.
- Борошно - 3 склянки
- Морська сіль - За смаком
- Дріжджі - 0, 5 чайних ложки
- Вода - 1, 5 склянки
- Оливкова олія - 1/3 склянки
- Розмарин - 1 штука (гілочка)
1. У велику миску просійте борошно, до неї додайте дріжджі і 1, 5-2 чайні ложки солі.
2. Всі сухі складові гарненько перемішайте віночком.
3. Кип'ячену воду остудіть до кімнатної температури, потім відразу всю влийте в миску до сухим складовим.
4. Вміст перемішайте лопаткою, НЕ вимішують, а тільки перемішуйте до того, як вбереться вся вода.
5. Накрийте миску плівкою і залиште на 12-18 годин при кімнатній температурі.
6. У форму для випічки налийте 1/3 склянки оливкової олії холодного віджиму, розподіліть його по формі.
7. Зніміть плівку і шпателем злегка обомніте тісто.
8. Перекладіть тісто з миски відразу в форму з оливковою олією.
9. Руками розтягніть тісто за формою, за допомогою пальців зробіть по всьому пласту поглиблення (попередньо занурте пальці в оливкове масло).
10. Вимийте гілочку розмарину, зніміть листочки з гілки і наріжте їх дрібно.
11. Посипте тісто великою морською сіллю і подрібненим розмарином.
12. Накрийте форму фольгою і відправте в розігріту до 230 градусів духовку на 20 хвилин.
13. Потім акуратно зніміть фольгу і запікайте ще 20 хвилин.
14. Перекладіть фокаччу з форми і відразу нарізайте шматочками або ламайте руками.