Дріжджова піца на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Соковиту і апетитну дріжджову піцу необов'язково випікати в духовці. Її можна приготувати на звичайній сковороді. Ви в праві використовувати будь-які продукти для начинки: м'ясо, риба, ковбасу, томати, сир.
Рум'яну і апетитну піцу на сковороді можна приготувати дуже швидко. Головне, дати дріжджового тесту расстояться, щоб воно в процесі приготування стало пишним, пористим і повітряним. Зробіть тісто за 30 хвилин до початку приготування страви або з вечора або з ранку, помістіть в пакет і приберіть в холодильник.
- Дріжджі - 7 грам (сухі)
- Вода - 200 мілілітрів (тепла)
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Масло рослинне - 40 мілілітрів
- Риба - 120 грам (копчений)
- Кетчуп - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 3 щіпки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Сухі дріжджі змішайте з теплою водою, борошном і сіллю. Замісити не дуже густе тісто і залиште на 20-30 хвилин для вистоювання, накривши рушником.
Через зазначений час розкачайте тісто на робочій поверхні, сковороду змажте рослинним маслом і викладіть в неї дріжджове тісто. Помістіть сковороду на плиту, включаючи середній нагрів. В цей час наріжте копчений балик слайсами, а твердий сир натріть на тертці з дрібними отворами.
Підсмажте тісто з одного боку приблизно 3-4 хвилин до рум'яних підпалин, потім переверніть на іншу сторону і зменшіть нагрів до мінімального.
Змастіть поверхню основи кетчупом, за бажанням додайте майонез будь-якої жирності.
Викладіть скибочки балику в будь-якому порядку.
Присипте подрібненим сиром і накрийте сковороду кришкою. Готуйте на мінімальному нагріві приблизно 6-8 хвилин.
За цей час нижня частина тесту як слід пропечеться, а шар сиру розплавиться.
Викладіть готову дріжджову піцу на дошку або блюдо, прикрасьте свіжою зеленню і наріжте шматочками. Подайте з чаєм або іншими напоями до столу.