Рецепт Пхали зі шпинату фото

Пхали зі шпинату
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі , Шпинат
Пісні страви
На вечерю , Легка вечеря
Кількість порцій: 8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Одне з кращих грузинських страв - це пхали зі шпинату. Взагалі то, пхали (або Fhal, як дехто каже) можна робити не тільки зі шпинату, але сьогодні я дам рецепт саме цієї версії страви.

Опис приготування:

Якщо ви любите кавказьку і, зокрема, грузинську кухню, то рецепт пхали зі шпинату вам сподобається. Це - дуже популярна грузинська закуска, яка готується з різних листових овочів. В даному випадку пхали робимо зі шпинату з додаванням горіхів і прянощів. Виходить дуже смачно!

  • Шпинат - 1, 5 кілограма
  • Горіхи волоські - 400 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Свіжа зелень - 100 грам(Braai, петрушка)
  • Оцет винний - 6-8 чайних ложок
  • Спеції - 4 чайних ложки (пажитник, чорнобривці, червоний перець, koriandr)
  • Сіль - За смаком
пхали зі шпинату - фото крок 1
Шпинат добре промити, відрізати жорсткі ніжки.
пхали зі шпинату - фото крок 2
У глибоку каструлю наливаємо воду і додаємо сіль. Додаємо шпинат, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Потім відкидаємо шпинат на друшляк, віджимаємо воду. Остужаем.
пхали зі шпинату - фото крок 3
Пропускаємо шпинат через м'ясорубку, те ж саме робимо з горіхами і часником. Додаємо в отриману масу спеції, дрібно нарізану цибулю і нарубану зелень, перемішуємо. Ставимо в холодильник на 2 годину.
пхали зі шпинату - фото крок 4
З отриманої маси формуємо красиві кульки, прикрашаємо їх зернами граната. Пхали зі шпинату подаємо до столу в холодному вигляді.

Схожі рецепти