Пхали зі шпинату
(покроковий рецепт з фото)
Одне з кращих грузинських страв - це пхали зі шпинату. Взагалі то, пхали (або Fhal, як дехто каже) можна робити не тільки зі шпинату, але сьогодні я дам рецепт саме цієї версії страви.
Якщо ви любите кавказьку і, зокрема, грузинську кухню, то рецепт пхали зі шпинату вам сподобається. Це - дуже популярна грузинська закуска, яка готується з різних листових овочів. В даному випадку пхали робимо зі шпинату з додаванням горіхів і прянощів. Виходить дуже смачно!
- Шпинат - 1, 5 кілограма
- Горіхи волоські - 400 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Свіжа зелень - 100 грам(Braai, петрушка)
- Оцет винний - 6-8 чайних ложок
- Спеції - 4 чайних ложки (пажитник, чорнобривці, червоний перець, koriandr)
- Сіль - За смаком
Шпинат добре промити, відрізати жорсткі ніжки.
У глибоку каструлю наливаємо воду і додаємо сіль. Додаємо шпинат, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Потім відкидаємо шпинат на друшляк, віджимаємо воду. Остужаем.
Пропускаємо шпинат через м'ясорубку, те ж саме робимо з горіхами і часником. Додаємо в отриману масу спеції, дрібно нарізану цибулю і нарубану зелень, перемішуємо. Ставимо в холодильник на 2 годину.
З отриманої маси формуємо красиві кульки, прикрашаємо їх зернами граната. Пхали зі шпинату подаємо до столу в холодному вигляді.