Пхали з буряка з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Грузинська кухня завжди славилася своїми смаковими поєднаннями. Особливо грузинські закуски. Найпопулярніша закуска в Грузії - пхали з буряка з горіхами. Цей рецепт підкаже, як їх приготувати.
Багато хто задається питанням, як приготувати пхали з буряка з горіхами - традиційну грузинську закуску - правильно. Дотримуйтесь рецептом, і у вас все вийде. При приготуванні пхали цибулю і часник також можна прокрутити через м'ясорубку, мені так навіть більше подобається, так як не попадаються окремо шматочки цибулі. Із зелені також можна використовувати кріп і петрушку. Коли формуєте кульки з пхали, краще змочіть руки холодною водою, маса буде менше приставати до рук. Акуратно викладіть пхали з буряка з горіхами на блюдо, прикрасьте волоським горіхом і гілочкою кінзи.
- Капуста - 1/2 штуки
- Буряк - 2 штуки
- Грецькі горіхи - 150 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Braai - 1 пучок
1. Насамперед помийте і відваріть капусту і буряк до готовності.
2. Волоські горіхи відправте на 10 хвилин в духовку, щоб вони трохи просушити.
3. Через м'ясорубку тепер ретельно перейдіть буряк, капусту і волоські горіхи. Слідкуйте за тим, щоб всі інгредієнти були подрібнені до однорідного стану.
4. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть під проточною водою і наріжте дрібними кубиками.
5. Кінзу промийте, обсушити і подрібніть за допомогою ножа.
6. Часник роздушіть ножем, а потім дрібно наріжте.
7. У глибокій мисці змішайте буряк, горіхи, капусту, цибуля, кінзу і часник. Повинна вийти однорідна маса, з якої потім ми будемо ліпити закуску.
8. Сформуйте тепер невеликі кульки, акуратно викладіть їх на тарілку. Зверху прикрасьте волоським горіхом. Пхали з буряка з горіхами готове! Смачного!