Рецепт Перлова каша з м'ясом фото

Перлова каша з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина , Крупи , Перлова крупа
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , Для дітей
Гарячі страви , Каші
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Ну, як можна не любити перлову кашу, особливо якщо приготовлена ​​вона за цим рецептом, з м'ясом, да з овочами! Блюдо хоч і здається простим, зате який багатий і насичений у нього смак - це щось.

Опис приготування:

Вибір страви на вечерю завдання не з легких, адже хочеться, щоб воно було не тільки смачним і ситно, але і всім сподобалося. І сьогодні я хочу поділитися з вами однією непоганою ідеєю до вечері і розповісти, як зробити перлову кашу з м'ясом. Це дуже смачне, ароматне і поживну страву, яке повинно сподобатися абсолютно всім, а особливо чоловічій половині вашої родини. Втім, і діти ніколи не відмовляються від нього, і скільки разів я не робила перлову кашу з м'ясом в домашніх умовах, тарілки після вечері у всіх були порожні, а це найкраща похвала для господині.

  • Грудинка свиная - 600-700 грам
  • Крупа перлова - 1, 5 склянки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Яблуко кисле - 1 штука
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Спеції - За смаком (перець чорний мелений, перець червоний мелений)
  • Сіль - За смаком
перлова каша з м'ясом - фото крок 1
Для початку нарізаємо грудинку на шматочки не більше 2, 5 см і викладаємо м'ясо на розігріту сковороду, масло можна не додавати, вистачить жиру від грудинки. Обсмажуємо свинину до золотистої скоринки, потім перекладаємо її в утятницу або одному посуд з товстими стінками.
перлова каша з м'ясом - фото крок 2
Далі нарізаємо цибулю на чверть кільця, викладаємо його на сковороду, де смажилося м'ясо. Обсмажуємо цибулю до рум'яності і додаємо до нього нарізану кільцями чверть морква, смажимо все разом ще пару хвилин. В самому кінці викладаємо до овочів нарізане на шматочки яблуко (без шкірки), додаємо спеції і ще 1-2 хвилини смажимо все.
перлова каша з м'ясом - фото крок 3
Перекладаємо обсмажені овочі до м'яса, додаємо лавровий лист, а зверху викладаємо перлову крупу (ретельно промиту). Вливаємо воду так, щоб вона на 2 пальця була вище перловки, солимо все і ставимо утятницу на повільний вогонь. Млоїмо perlovku (не накриваючи кришкою) протягом однієї години.
перлова каша з м'ясом - фото крок 4
Через годину додаємо в перловку ще склянку води (окропу), накриваємо утятницу кришкою і відправляємо кашу в розігріту до 180 градусів духовку, там готуємо її ще годину.
перлова каша з м'ясом - фото крок 5
Звичайно, часу на приготування цієї каші потрібно не мало, але справа того варта. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти