Рецепт Перлова каша з куркою фото

Перлова каша з куркою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Курка , Крупи , Морква , Цибуля , Перлова крупа , Куряча грудка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Каші
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Ще з дитинства у багатьох людей погані асоціації з перловкою. Я її зовсім не любила, адже вона була прісною і з дивною текстурою. Але пора реанімувати цю крупу і створити з неї кулінарний шедевр.

Опис приготування:

Довго вибираючи рецепт, я вирішила поєднати знайомі всім інгредієнти, хоча тут вони виступають в новій ролі. Прочитайте про те, як приготувати перлову кашу з куркою і грибною підливою. Цей варіант більше схожий на плов з цибулею і морквою. Ситне гаряче блюдо сподобається всім любителям класичної російської кухні.

  • Куряча грудка - 1 штука
  • Ріпчаста цибуля - 3 штуки(2 шт. - в кашу, 1 шт. - в podlivku)
  • Морква - 1 штука
  • Печериці - 1-2 штук
  • Курячий бульйон - 1 літр
  • Перловка - 2 склянки
  • Борошно пшеничне - 4 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Зіра - 4 щіпки
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Кріп сухий - За смаком
  • Часник - 5 зубчиків
перлова каша з куркою - фото крок 1
Попереднє переберіть крупу. Потім замочіть її на 2 години в воді. Після наріжте цибулю для каші півкільцями, а морква - соломкою.
перлова каша з куркою - фото крок 2
В казані розігрійте масло. Обсмажте в ньому цибулю до м'якості.
перлова каша з куркою - фото крок 3
Потім до цибулі додайте моркву, курку, порізану середніми шматочками, IRU, сіль, паприку і перець. Готуйте інгредієнти разом, помішуючи, протягом 5 хвилин.
перлова каша з куркою - фото крок 4
Після цього в казан всипте перловку. Вставте по поверхні очищені зубчики часнику. Влийте окріп, щоб він був на 1 см вище інгредієнтів. Гасіть блюдо під кришкою на повільному вогні 40 хвилин.
перлова каша з куркою - фото крок 5
Тепер займіться підливою. Дрібно наріжте цибулю і гриби.
перлова каша з куркою - фото крок 6
У сковороді обсмажити цибулю до золотистого кольору. Потім додайте до нього гриби і всипте борошно, швидко перемішавши інгредієнти. Потім влийте бульйон. Варіть все до густоти, додавши кріп, сіль і перець.
перлова каша з куркою - фото крок 7
Готову кашу подавайте з підливою. Смачного!

Схожі рецепти