Пельмені з баранини
(покроковий рецепт з фото)
Пельмені з баранини, приготовані в домашніх умовах, - це дійсно дуже смачна страва, не варто і порівнювати їх з магазинними напівфабрикатами, адже такі пельмені це справжній делікатес.
Якщо чесно я не розумію, якомога їсти пельмені з магазину, адже в них і м'яса практично немає, та й тісто якесь сумнівне. Тому я пропоную не лінуватися і приготувати смачні пельмені з баранини в домашніх умовах. Повірте мені, таких приголомшливих пельменів ви ще ніколи не пробували, принаймні, всі мої знайомі, коли я пригощаю їх такими пельменями, приходять в повний захват. Звичайно, з цим рецептом приготування пельменів з баранини вам доведеться провести на кухні пару годинок, але ж справа того варта, я вам гарантую.
1) Почнемо приготування пельменів з фаршу, для початку ми очищаємо баранину від плівок і жив, промиваємо м'ясо і нарізаємо його на невеликі шматочки. Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо кубиками, обсмажуємо цибулю на рослинній олії до золотистого кольору, а коли він охолоне, перекручуємо його разом з фаршем через м'ясорубку. Додаємо у фарш 20 мл кип'яченої води або бульйону, солимо і перчимо його за смаком, ретельно вимішуємо фарш до однорідного стану.
2) Тепер переходимо до тесту, насамперед ми просіваємо борошно в чисту глибоку миску і додаємо до неї злегка збиті яйця, тепле молоко, рослинне масло і сіль (15 грам). Перемішуємо всі інгредієнти і замішуємо еластичне і густе тісто, якщо воно вийде у вас рідкуватим, додайте в нього ще німого борошна. Накриваємо миску з тістом харчовою плівкою і ставимо її в прохолодне місце приблизно на 2 годину.
3) Після закінчення часу ми посипаємо рівну поверхню борошном і викладаємо на неї тісто, розгортаємо його в тонкий пласт (шириною 1, 8-2 мм). Далі за допомогою склянки вирізаємо з тіста акуратні кружечки, в середину яких викладаємо трохи приготованого фаршу. З'єднуємо щільно краю тесту і ліпимо пельмені будь-якої форми на ваш смак.
4) Більшу частину готових пельменів відправляємо в морозильну камеру і заморожуємо їх про запас, інші готуємо відразу ж. Для цього наливаємо в каструлю воду, додаємо в неї лавровий лист, перець горошком і сіль. Викладаємо пельмені в киплячу воду і варимо їх протягом 7-10 хвилин після того, як вони спливуть.
Подаємо пельмені з баранини, як і належить, зі сметанкою і свіжою зеленню. Приємного всім апетиту!
- Баранина - 450-500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Яйце - 2 штуки
- Молоко - 170 мілілітрів
- Масло рослинне - 20 мілілітрів(+Немного для обжаривания лука)
- Вода кип'ячена - 20 мілілітрів (або бульйон)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1) Почнемо приготування пельменів з фаршу, для початку ми очищаємо баранину від плівок і жив, промиваємо м'ясо і нарізаємо його на невеликі шматочки. Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо кубиками, обсмажуємо цибулю на рослинній олії до золотистого кольору, а коли він охолоне, перекручуємо його разом з фаршем через м'ясорубку. Додаємо у фарш 20 мл кип'яченої води або бульйону, солимо і перчимо його за смаком, ретельно вимішуємо фарш до однорідного стану.
2) Тепер переходимо до тесту, насамперед ми просіваємо борошно в чисту глибоку миску і додаємо до неї злегка збиті яйця, тепле молоко, рослинне масло і сіль (15 грам). Перемішуємо всі інгредієнти і замішуємо еластичне і густе тісто, якщо воно вийде у вас рідкуватим, додайте в нього ще німого борошна. Накриваємо миску з тістом харчовою плівкою і ставимо її в прохолодне місце приблизно на 2 годину.
3) Після закінчення часу ми посипаємо рівну поверхню борошном і викладаємо на неї тісто, розгортаємо його в тонкий пласт (шириною 1, 8-2 мм). Далі за допомогою склянки вирізаємо з тіста акуратні кружечки, в середину яких викладаємо трохи приготованого фаршу. З'єднуємо щільно краю тесту і ліпимо пельмені будь-якої форми на ваш смак.
4) Більшу частину готових пельменів відправляємо в морозильну камеру і заморожуємо їх про запас, інші готуємо відразу ж. Для цього наливаємо в каструлю воду, додаємо в неї лавровий лист, перець горошком і сіль. Викладаємо пельмені в киплячу воду і варимо їх протягом 7-10 хвилин після того, як вони спливуть.
Подаємо пельмені з баранини, як і належить, зі сметанкою і свіжою зеленню. Приємного всім апетиту!