Печиво з йогурту
(покроковий рецепт з фото)
У мене виходить ось така смакота, яку роблю за рецептом, як приготувати печиво з йогурту. До нього додаю ще свіжі ягоди чорниці, від цього печиво і набуває свій дивовижний вид.
Можна використовувати не тільки свіжі ягоди, підійдуть і заморожені, а також чорницю можна замінити на ожину або малину. Завдяки йогурту тісто набуває креязик консистенцію. Можете запекти печиво у формочках або викласти його на деко з пергаментом. Прикрашаю випічку лимонної глазур'ю.
- Цукор - 1 Склянка
- Йогурт - 1, 5 склянки
- Яйця - 1 штука
- Ваніль - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Борошно - 2 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Чорниця - 1 Склянка
- Вершковий сир - 225 грам
- Цукрова пудра - 2, 5 склянки
- Лимонний сік - 1/4 склянки
- Лимонна цедра - 2 чайних ложки
1. У миску налийте йогурт, додайте до нього цукровий пісок і гарненько збивайте міксером.
2. В окремій мисці збийте куряче яйце, потім перелийте його до йогурту і цукру, додайте ваніль і перемішайте.
3. Змішайте в третій мисці сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, сіль.
4. Додайте до рідких складових сухі, перемішайте віночком до утворення однорідної суміші.
5. Вимийте чорницю і додайте її в тісто, акуратно перемішайте.
6. Застеліть деко пергаментом, потім ложкою викладіть тісто, формуючи невеликі кружечки.
7. Розігрійте духовку до 175 градусів і відправте туди деко на 10 хвилин. Виходить ось таке рум'яне і апетитне печиво. Відкладіть його в сторону для охолодження.
8. Тим часом зробіть глазур: збивайте вершковий сир до утворення пухнастої маси.
9. Додайте до нього цукрову пудру, лимонний сік і лимонну цедру.
10. За допомогою пензлика змастіть кожне печиво приготовленої глазур'ю. Подавайте печиво до столу.