Печиво з висівками
(покроковий рецепт з фото)
Проста, майже дієтична і смачна випічка. Печиво дуже ніжне, розсипчасте і корисне. Дуже добре підходить як до чаю, так і до кави. Рецепт простий, часу на приготування піде не так і багато.
Дивіться, як приготувати печиво з висівками. Це ідеальна випічка: корисна, дуже смачна і ніжна. Підключіть до процесу формування печива дітей, вони будуть раді допомогти катати кульки для майбутніх печенюшок. Обов'язково приготуйте хрустке частування для дітей і дорослих.
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 100 грам
- Вівсяні пластівці - 200 грам
- Пшеничні висівки - 5 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
- Мак - 3 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Ванілін - 0, 5 грами
- Сіль - 1 щіпка (за смаком)
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
У невеликій, але глибокій мисці з'єднуємо вершкове масло кімнатної температури, цукор і ванілін.
Добре розтираємо і додаємо яйце, сіль і розпушувач. Ретельно все перемішуємо.
Пшеничні висівки і пластівці необхідно трохи підсмажити на сухій сковороді до легкого золотистого кольору.
Змішуємо висівки і пластівці і даємо їм трохи охолонути. Потім додаємо їх і мак в масляну суміш і перемішуємо. Накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на 1-2 годину.
На деко стелимо пергамент і злегка змащуємо олією. Потім з тіста формуємо невеликі кульки, викладаємо на папір і злегка притискаємо.
Відправляємо деко з печивом в розігріту духовку (180 градусів) з 20-30 хвилин. Випікаємо до красивого золотистого кольору.