Печінковий паштет
(покроковий рецепт з фото)
Паштети - унікальна річ, їх можна їсти на сніданок, використовувати як закуску або перекус, їх люблять і дорослі і діти. Я теж велика любителька печінкового паштету! А цей майже дієтичний!
З недавніх пір мені довелося відязикатися від класичного печінкового паштету через його великий жирності і змісту вершкового масла. Тому цей рецепт став просто знахідкою для мене. Ніжна повітряна структура цього паштету досягається завдяки гасіння, а масла в рецепті майже немає. Дивіться і запам'ятовуйте, як приготувати печінковий паштет.
- Яловича печінка - 600 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Рослинна олія - 20 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука (велика)
- Сіль, спеції - За смаком
Для приготування печінкового паштету за моїм рецептом слід взяти ріпчасту цибулю. Очистити його і нарізати півкільцями. Дрібнити не варто, тільки час витратимо. Паштет буде перебиватися в блендері. Все стане однорідним в одну мить.
Морква нарізаємо на невеликі шматочки.
На дно сотейника викладіть моркву.
Зніміть жорсткі плівочки з печінки. Саму печінку наріжте на невеликі шматочки. Помістіть її зверху на моркву.
Обсмажте цибулю. Викладіть його зверху на печінку. Залийте печінку водою. Поставте на невеликий вогонь. Варіть близько 1 годину. Сіль не класти!
У самому кінці варіння, коли печінку буде готова (проткніть її гострим ножем. Якщо ніж входить в печінку легко, значить вона готова) посоліть печінку разом з бульйоном трохи сильніше, ніж ви б солили суп. Злийте бульйон, а саму печінку разом з овочами помістіть в блендер. Збийте. Відкоректуйте густоту печінкового паштету за рахунок злитого бульйону або молока. Додайте трохи вершкового масла, спецій за смаком. Знову збийте.
Подайте печінковий паштет в єдиному посудині. Кожен зможе намазати паштет на шматочок хліба і покуштувати блюдо, приготоване вами з такою любов'ю і турботою про близьких. Паштет перед подачею краще охолодити. Від цього він стане ще смачніше і гущі.