Печінка з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Хочете побалувати себе і своїх близьких смачним і ситним блюдом? Ось вам рецепт приготування печінки з грибами та цибулею, яку можна подавати як з гарніром, так і без нього.
Це дуже простий рецепт печінки з грибами, який доповнений тільки цибулею. При бажанні можна додати також трохи сметани, соєвого соусу, спецій або свіжої зелені.
- Печінка яловича - 500-600 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Гриби - 300 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Вершкове масло - 50 грам
1. Яловичу печінку промити і обсушити серветкою.
2. Цибулину очистити і нарізати півкільцями.
3. Нарізати печінку великими шматочками. Посолити і поперчити за смаком, при бажанні в рецепт приготування печінки з грибами можна додати трохи бальзамічного оцту. Залишити на 10-15 хвилин. Якщо час дозволяє попередньо можна замочити печінку в молоці приблизно на 30 хвилин.
4. На сковороді розтопити шматочок вершкового масла або сала.
5. Викласти печінку на сковороду і обсмажити до готовності на середньому вогні.
6. Обсмажену печінку викласти на тарілку.
7. На цю ж сковороду відправити цибулю і обсмажити його до карамельного кольору.
8. Готовий лук відправити до печінки.
9. Гриби вимити, обсушити і нарізати тонкими скибочками. Викласти на сковороду і обсмажити до готовності, поперчивши і посолити за смаком. Ось і весь простий рецепт печінки з грибами. Страву можна подати з гарніром або доповнивши соусом.