Рецепт Печінка з грибами фото

Печінка з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Яловичина, Печінка, Гриби, Яловича печінка
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Хочете побалувати себе і своїх близьких смачним і ситним блюдом? Ось вам рецепт приготування печінки з грибами та цибулею, яку можна подавати як з гарніром, так і без нього.

Це дуже простий рецепт печінки з грибами, який доповнений тільки цибулею. При бажанні можна додати також трохи сметани, соєвого соусу, спецій або свіжої зелені.

  • Печінка яловича - 500-600 грам
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Гриби - 300 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 50 грам
печінка з грибами - фото крок 1
1. Яловичу печінку промити і обсушити серветкою.
печінка з грибами - фото крок 2
2. Цибулину очистити і нарізати півкільцями.
печінка з грибами - фото крок 3
3. Нарізати печінку великими шматочками. Посолити і поперчити за смаком, при бажанні в рецепт приготування печінки з грибами можна додати трохи бальзамічного оцту. Залишити на 10-15 хвилин. Якщо час дозволяє попередньо можна замочити печінку в молоці приблизно на 30 хвилин.
печінка з грибами - фото крок 4
4. На сковороді розтопити шматочок вершкового масла або сала.
печінка з грибами - фото крок 5
5. Викласти печінку на сковороду і обсмажити до готовності на середньому вогні.
печінка з грибами - фото крок 6
6. Обсмажену печінку викласти на тарілку.
печінка з грибами - фото крок 7
7. На цю ж сковороду відправити цибулю і обсмажити його до карамельного кольору.
печінка з грибами - фото крок 8
8. Готовий лук відправити до печінки.
печінка з грибами - фото крок 9
9. Гриби вимити, обсушити і нарізати тонкими скибочками. Викласти на сковороду і обсмажити до готовності, поперчивши і посолити за смаком. Ось і весь простий рецепт печінки з грибами. Страву можна подати з гарніром або доповнивши соусом.

Схожі рецепти