Печінка, тушкована в молоці
(покроковий рецепт з фото)
Всім відомо, що печінка дуже корисна, так як є рекордсменом за вмістом заліза. Але, щоб вона була смачна, її потрібно правильно приготувати. Найкращий спосіб - загасити печінку в молоці.
Якщо вам потрібно дізнатися, як приготувати печінку, тушковану в молоці, то в цьому рецепті ви знайдете всю потрібну інформацію. Печінка вийде дуже ніжною, і перекус, яка від неї залишається, чудово підходить для того, щоб поливати нею каші.
- Яловича печінка - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Молоко - 1 Склянка
- Вода - 100 мілілітрів
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком
Для приготування візьміть свіжу яловичу печінку. Вимийте її і обсушіть. Приберіть все непотрібні пленочки і прожилки. Наріжте на рівні брусочки довжиною в три сантиметри і шириною в один сантиметр. Відбийте кожен отриманий шматочок печінки молоточком по обидва боки.
Розжарити сковороду, налийте на неї соняшникова олія. Просійте в окрему мисочку борошно. Обваляйте кожен відбитий шматочок печінки в борошні. Викладіть шматочки на сковороду, обсмажте їх з двох сторін.
Після того, як шматочки печінки зарумянятся, залийте їх водою таким чином, щоб вона повністю покрила субпродукт. Цибулю очистіть, наріжте кільцями або півкільцями і викладіть зверху печінки.
Тушкуємо печінку, не розмішуючи, під закритою кришкою приблизно десять хвилин. Потім додаємо до неї молоко. При бажанні ви можете використовувати замість молока вершки або сметану.
Коли печінка з молоком почне кипіти, обов'язково помішуйте її дерев'яною лопаткою. Інакше вона може підгоріти. Додайте в сковорідку спеції і сіль, перемішайте. Закрийте кришку і млоїте печінку на повільному вогні п'ять хвилин. В кінці видавіть через прес трохи часнику.