Печеня з курячої печінки
(покроковий рецепт з фото)
В даному рецепті я розповім про те, як приготувати печеню з курячої печінки. Ця страва йде як повсякденне, хоча цілком зійде і для святкового столу. Питання тільки в тому, як і з чим його подати.
Я описала спосіб приготування печені з курячої печінки в мультиварці. Якщо ви зберетеся готувати в духовці, то часу може знадобитися навіть менше. Щоб печінка в духовці не висохла, верхній шар овочів не перемішуйте, а так і залиште. Рекомендую залити печінку водою зі сметаною. Ну, а на сковороді так взагалі впораєтесь за півгодини. Куряча печінка дуже ніжна, готується швидше, ніж яловича або свиняча.
- Печінка куряча - 800 грам
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Помідор - 2 штуки
- Масло рослинне - 5 Ст. Ложок
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Отже, нарізаємо вимиті помідори і очищений ріпчасту цибулю кубиками. Морква трьом на тертці. Кожного овоча ми взяли по дві штуки. Кладемо в жароміцних миску від мультиварки пару помідорів, одну моркву і один ріпчасту цибулю. Усе, природно, в нарізаному вигляді.
Готуємо курячу печінку. Ретельно промиваємо її під проточною водою. Кладемо в контейнер мультиварки вимиту печінку прямо поверх овочів.
Накриваємо печінку шаром з нарізаного ріпчастої цибулі і натертої моркви. У такому вигляді у нас все буде гаситися 10-15 хвилин при середній температурі. Після чого відкриваємо мультиварку і перемішуємо все. Тушкуємо на рослинній олії, якого шкодувати не варто. Печінка від цього стане тільки ніжніше. Хоча, якщо ви дбаєте ще й про власну печінки, тоді масло можна замінити водою. Не забудьте посолити і поперчити спекотне!
На приготування печені з курячої печінки в мультиварці у мене пішов годину. Готувала я його в режимі "гасіння" при середній температурі. Для пікантності можете додати шматок вершкового масла або жирні вершки. Таке спекотне добре буде поєднуватися з будь-яким гарніром, а також з овочами і соліннями. Смачного!