Рецепт Печеня з курячої печінки фото

Печеня з курячої печінки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Овочі, Птах, Курка, Куряча печінка
ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Печеня

В даному рецепті я розповім про те, як приготувати печеню з курячої печінки. Ця страва йде як повсякденне, хоча цілком зійде і для святкового столу. Питання тільки в тому, як і з чим його подати.

Я описала спосіб приготування печені з курячої печінки в мультиварці. Якщо ви зберетеся готувати в духовці, то часу може знадобитися навіть менше. Щоб печінка в духовці не висохла, верхній шар овочів не перемішуйте, а так і залиште. Рекомендую залити печінку водою зі сметаною. Ну, а на сковороді так взагалі впораєтесь за півгодини. Куряча печінка дуже ніжна, готується швидше, ніж яловича або свиняча.

  • Печінка куряча - 800 грам
  • Морква - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Помідор - 2 штуки
  • Масло рослинне - 5 Ст. Ложок
  • Сіль, перець, спеції - За смаком
печеня з курячої печінки - фото крок 1
Отже, нарізаємо вимиті помідори і очищений ріпчасту цибулю кубиками. Морква трьом на тертці. Кожного овоча ми взяли по дві штуки. Кладемо в жароміцних миску від мультиварки пару помідорів, одну моркву і один ріпчасту цибулю. Усе, природно, в нарізаному вигляді.
печеня з курячої печінки - фото крок 2
Готуємо курячу печінку. Ретельно промиваємо її під проточною водою. Кладемо в контейнер мультиварки вимиту печінку прямо поверх овочів.
печеня з курячої печінки - фото крок 3
Накриваємо печінку шаром з нарізаного ріпчастої цибулі і натертої моркви. У такому вигляді у нас все буде гаситися 10-15 хвилин при середній температурі. Після чого відкриваємо мультиварку і перемішуємо все. Тушкуємо на рослинній олії, якого шкодувати не варто. Печінка від цього стане тільки ніжніше. Хоча, якщо ви дбаєте ще й про власну печінки, тоді масло можна замінити водою. Не забудьте посолити і поперчити спекотне!
печеня з курячої печінки - фото крок 4
На приготування печені з курячої печінки в мультиварці у мене пішов годину. Готувала я його в режимі "гасіння" при середній температурі. Для пікантності можете додати шматок вершкового масла або жирні вершки. Таке спекотне добре буде поєднуватися з будь-яким гарніром, а також з овочами і соліннями. Смачного!

Схожі рецепти