Печеня з кабачків
(покроковий рецепт з фото)
Чудове овочеве спекотне, основним інгредієнтом якого виступає кабачок цукіні. Беріть саме цукіні, так як він не втрачає форму під час приготування.
Печеня з кабачків готується просто. Крупно поріжте картоплю і цукіні і окремо обсмажте їх на сильному вогні. Складіть в каструлю, додайте спеції і бульйон і тушкуйте на середньому вогні протягом півгодини. З цибулі, часнику і гострого перцю зробіть зажарку, яку додайте до овочів за 10 хвилин до готовності. В кінці додайте подрібнену зелень і відставте з вогню. Перед подачею краще охолодити до кімнатної температури. Смачного!
- Картопля - 600 грам
- Цукіні - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Гострий перець - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Часник - 5-6 зубчиків
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Курячий бульйон - 1, 5 склянки
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
Крупно поріжте картоплю і злегка обсмажте на сильно розігрітій сковороді. Потім складіть картоплю в каструлю.
Цукіні також поріжте, обсмажте і відправте в каструлю.
Додайте до овочів лавровий лист, сіль, цукор, мускатний горіх, томатну пасту і бульйон і поставте на вогонь хвилин на 30.
Тим часом подрібніть цибулю, часник і гострий перець. Обсмажте цибулю до прозорості, додайте часник, а через хвилину перець. Помішуючи, обсмажуйте на слабкому вогні протягом 5 хвилин.
Для 10 хвилин до готовності додайте зажарку до овочів і перемішайте. В кінці додайте подрібнену зелень і відставте з вогню. Перед подачею краще охолодити до кімнатної температури.