Рецепт Печеня з кабачків фото

Печеня з кабачків
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля , Цукіні
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Печеня
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Чудове овочеве спекотне, основним інгредієнтом якого виступає кабачок цукіні. Беріть саме цукіні, так як він не втрачає форму під час приготування.

Опис приготування:

Печеня з кабачків готується просто. Крупно поріжте картоплю і цукіні і окремо обсмажте їх на сильному вогні. Складіть в каструлю, додайте спеції і бульйон і тушкуйте на середньому вогні протягом півгодини. З цибулі, часнику і гострого перцю зробіть зажарку, яку додайте до овочів за 10 хвилин до готовності. В кінці додайте подрібнену зелень і відставте з вогню. Перед подачею краще охолодити до кімнатної температури. Смачного!

  • Картопля - 600 грам
  • Цукіні - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Гострий перець - 1 штука
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Томатна паста - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Курячий бульйон - 1, 5 склянки
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
  • Зелень - За смаком
  • Сіль - За смаком
печеня з кабачків - фото крок 1
Крупно поріжте картоплю і злегка обсмажте на сильно розігрітій сковороді. Потім складіть картоплю в каструлю.
печеня з кабачків - фото крок 2
Цукіні також поріжте, обсмажте і відправте в каструлю.
печеня з кабачків - фото крок 3
Додайте до овочів лавровий лист, сіль, цукор, мускатний горіх, томатну пасту і бульйон і поставте на вогонь хвилин на 30.
печеня з кабачків - фото крок 4
Тим часом подрібніть цибулю, часник і гострий перець. Обсмажте цибулю до прозорості, додайте часник, а через хвилину перець. Помішуючи, обсмажуйте на слабкому вогні протягом 5 хвилин.
печеня з кабачків - фото крок 5
Для 10 хвилин до готовності додайте зажарку до овочів і перемішайте. В кінці додайте подрібнену зелень і відставте з вогню. Перед подачею краще охолодити до кімнатної температури.

Схожі рецепти