Печеня по домашньому
(покроковий рецепт з фото)
Смачне спекотне є одним з популярних страв моїх домашніх. Ніжні томлені шматочки продуктів в горщику - це завжди смачно.
Духовку розігрійте до 200 градусів. Овочі і м'ясо наріжте і окремо обсмажте на олії. Викладіть інгредієнти в горщик, додайте спеції, молока зі сметаною і відправляйте в духовку. Удачі в приготуванні!
- Куряче м'ясо - 500 грам
- Картопля - 5 штук
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Болгарський перець - 2 штуки
- Молоко - 2 склянки
- Крем - 150 грам
- Печериці - 100 грам
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Квасоля консервована - 200 грам
- Морква - 1 штука
- Сіль і спеції - За смаком
Картоплю очистити і нарізати кубиком. Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями.
Морква нарізати довільно, але тонко. Великі шматки не встигнуть приготуватися. Так само нарізаємо гриби, болгарський перець і куряче м'ясо. Я беру м'ясо з стегна, разом зі шкіркою. Можна взяти будь-яку частину курки. Дуже рекомендую не використовувати філе. Воно буде сухуватим в такому блюді.
На рослинному маслі обсмажити цибулю, потім додайте моркву, болгарський перець і гриби. Смажте всі разом до м'якості. Рум'янцю домагаючись не треба.
Зніміть з вогню овочі. Перекладіть в тарілку. У тій же сковороді обсмажте м'ясо. В кінці смаження додайте до м'яса сіль і спеції за смаком.
Глиняний горщик сполосніть водою, а ще краще замочіть у воді на 30 хвилин. Злийте воду. У горщик викладіть м'ясо на 1/4 загального обсягу.
Тепер на м'ясо укладіть картопля. Зверху на картоплю викладіть нашу овочеву суміш.
У горщик покладіть по 2-3 ст. Ложки консервованої квасолі. У мисці змішайте молоко зі сметаною. Додайте сіль і спеції. Перемішайте. Отриману суміш влийте в кожен горщик з розрахунку 5-6 ст. Ложок на горщик в 400 мл.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Кожен горщик накрийте кришкою або фольгою. Запікайте спекотне в духовці близько 1 годину. Готовність перевірити по картоплі. Подайте до столу гарячим.