Рецепт Печеня по домашньому фото

Печеня по домашньому
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Птах , Курка , Куряче філе , Куряча грудка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Печеня
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Смачне спекотне є одним з популярних страв моїх домашніх. Ніжні томлені шматочки продуктів в горщику - це завжди смачно.

Опис приготування:

Духовку розігрійте до 200 градусів. Овочі і м'ясо наріжте і окремо обсмажте на олії. Викладіть інгредієнти в горщик, додайте спеції, молока зі сметаною і відправляйте в духовку. Удачі в приготуванні!

  • Куряче м'ясо - 500 грам
  • Картопля - 5 штук
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Болгарський перець - 2 штуки
  • Молоко - 2 склянки
  • Крем - 150 грам
  • Печериці - 100 грам
  • Рослинна олія - 30 мілілітрів
  • Квасоля консервована - 200 грам
  • Морква - 1 штука
  • Сіль і спеції - За смаком
печеня по домашньому - фото крок 1
Картоплю очистити і нарізати кубиком. Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями.
печеня по домашньому - фото крок 2
Морква нарізати довільно, але тонко. Великі шматки не встигнуть приготуватися. Так само нарізаємо гриби, болгарський перець і куряче м'ясо. Я беру м'ясо з стегна, разом зі шкіркою. Можна взяти будь-яку частину курки. Дуже рекомендую не використовувати філе. Воно буде сухуватим в такому блюді.
печеня по домашньому - фото крок 3
На рослинному маслі обсмажити цибулю, потім додайте моркву, болгарський перець і гриби. Смажте всі разом до м'якості. Рум'янцю домагаючись не треба.
печеня по домашньому - фото крок 4
Зніміть з вогню овочі. Перекладіть в тарілку. У тій же сковороді обсмажте м'ясо. В кінці смаження додайте до м'яса сіль і спеції за смаком.
печеня по домашньому - фото крок 5
Глиняний горщик сполосніть водою, а ще краще замочіть у воді на 30 хвилин. Злийте воду. У горщик викладіть м'ясо на 1/4 загального обсягу.
печеня по домашньому - фото крок 6
Тепер на м'ясо укладіть картопля. Зверху на картоплю викладіть нашу овочеву суміш.
печеня по домашньому - фото крок 7
У горщик покладіть по 2-3 ст. Ложки консервованої квасолі. У мисці змішайте молоко зі сметаною. Додайте сіль і спеції. Перемішайте. Отриману суміш влийте в кожен горщик з розрахунку 5-6 ст. Ложок на горщик в 400 мл.
печеня по домашньому - фото крок 8
Розігрійте духовку до 200 градусів. Кожен горщик накрийте кришкою або фольгою. Запікайте спекотне в духовці близько 1 годину. Готовність перевірити по картоплі. Подайте до столу гарячим.

Схожі рецепти