Печені сосиски в тісті
(покроковий рецепт з фото)
Проста в приготуванні і дуже смачна закуска, яка відмінно підійде як для сніданку, так і для пікніка на природі. Якщо ви ще не знаєте, як зробити печені сосиски в тісті, запам'ятовуйте.
Це досить простий, але оригінальний рецепт приготування печених сосисок в тісті. Тісто виходить дуже м'яким і повітряним. Сосиски попередньо можна зварити або обсмажити, наприклад. Також доповнити начинку можна скибочкою сиру або соусом.
- Вода - 300 мілілітрів
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1-2 чайних ложок
- Борошно - 750-800 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйце - 1 штука(+ 1 жовток)
- Сода - 1 щіпка
- Сосиски - 14-16 штук
1. Насамперед потрібно замісити тісто. У невеликій кількості теплої води розчинити дріжджі і цукор. Додати дрібку солі, просіяне борошно і збите яйце. Влити розтоплене вершкове масло. Замісити тісто і накрити його чистим рушником. Залишити в теплі приблизно на 1 час.
2. Готове тісто потрібно розділити на невеликі кульки. Потім кожен скачати в довгий джгутик. При бажанні в рецепт приготування печених сосисок в тісті можна використовувати не дріжджове, а листкове тісто.
3. Полосочкой тесту потрібно обернути сосиску, при бажанні залишивши хвостики назовні.
4. Тепер цікавий нюанс. У невеликій каструлі необхідно довести до кипіння підсолену воду. Опустити кожну сосиску на 30 секунд в киплячу воду, а потім викласти на решітку.
5. Деко змастити невеликою кількістю олії або застелити пергаментом. Викласти сосиски на деко і відправити в розігріту духовку.
6. При бажанні сосиски для додаткового блиску можна змастити збитим жовтком. Приблизно через 15 хвилин печені сосиски в тісті в домашніх умовах підрум'яняться і будуть готові. Додатково їх можна присипати крупною сіллю або кунжутом, наприклад.