Паста з куркою і овочами
(покроковий рецепт з фото)
Паста з куркою і овочами - дуже яскраве блюдо, яке приваблює своїм виглядом навіть найменших членів родини! Воістину корисний і ситний варіант, щоб нагодувати своїх домашніх.
Ось вам мої поради по рецепту приготування пасти з куркою і овочами: користуйтеся по можливості глибокої антипригарной сковородою або сотейником. При гасінні овочів і пасти, вода не повинна википати повністю, регулюйте температуру і намагайтеся щоб на дні сотейника залишалася рідина, вона згодом стане основою для соусу. В іншому все гранично просто, розберетеся Удачі в приготуванні!
- Куряча грудка - 2 штуки
- Сіль перець - За смаком
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки (або соняшникова)
- Цибулина - 1 штука (подрібнити)
- Болгарський перець - 1 штука (нарізати соломкою)
- Часник - 3 зубчики
- Вода - 2+¾ Склянок
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки (або біле сухе вино)
- Свіжа петрушка - 1 щіпка (подрібнити, для прикраси)
Приправте курячу грудку з обох сторін сіллю і перцем. Подрібніть цибулю, брокколі наріжте на суцвіття, болгарський перець - соломкою, в'ялені помідори і часник подрібніть через м'ясорубку.
Розігрійте на сковороді 1 ложку оливкової (соняшникової) масла і обсмажте курячі грудки з обох сторін, кожну сторону приблизно по 2 хвилини, не до повної готовності, в центрі курка повинна залишатися трохи вогкуватої. Відкладіть курячі грудки в сторону.
На цю ж сковороду додайте 1 столову ложку оливкової (соняшникової) масла і на середньому вогні обсмажте протягом 3-5 хвилин подрібнену цибулю, доти, поки він не стане м'яким. Приправте сіллю і перцем за смаком. Додайте перець, знову приправте сіллю і перцем, Тушіте про 2 хвилин.
Додайте в сковороду макарони, курячий бульйон і воду. Доведіть до кипіння і приправте сіллю. Тепер помістіть в центр сковороди курку і накрийте її кришкою, поки курка не досягне за показником внутрішнього термометра близько 160-165 градусів.
По готовності витягніть курку з сковороди і відкладіть в сторону. Саму пасту готуйте в цілому близько 15 хвилин, поки вона на вбере в себе всю рідину.
Додайте в сковороду брокколі і в'ялені помідори, накрийте кришкою і тушкуйте близько 5 хвилин, поки броколі НЕ будуть майже готові. Змініть високу температуру на середню, відкрийте кришку і готуйте ще приблизно близько 3 хвилин. Додайте лимонний сік або біле вино, потім влийте вершки і посипте тертим пармезаном. Гасіть ще близько 2 хвилин, потім наріжте курку і викладіть поверх пасти.