Паста з грибами в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 45 хв.
Шматочок Італії на вашій кухні всього за одну годину. Відома паста з грибами в томатному соусі готується швидко і виходить дуже смачною. Гриби можна брати будь-які за смаком. Дивіться нескладний рецепт!
Опис приготування:
Найчастіше, коли зустрічаються згадки про італійську кухню, у багатьох виникають асоціації з піцою і пастою. Готувати пасту можна різними способами: з морепродуктами, з сиром, з грибами, з куркою і т.Д. Варіантів приготування цього чудового і простого блюда існує величезна кількість. Еволюція приготування пасти починає змінюватися ще з 15 століття, саме в ті часи макаронні вироби набирали популярності через тривалих термінів зберігання. Коли Європа дізналася, що таке вилка, довгі спагетті стали неймовірно популярними і до них почали готувати різні соуси і добавки. Дивіться, як приготувати пасту з грибами в томатному соусі.
- Спагеті - 300 грам
- Печериці - 300 грам
- Цибуля - 2-3 штук
- Помідори - 2-3 штук
- Часник - 2 зубчиків
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Шинка - 150 грам
- Сіль, перець - За смаком
1. Італійська паста - це аналог макаронних виробів, тільки зроблена вона з твердих сортів пшениці. Для початку потрібно спагетті відварити до напівготовності, відкинути на друшляк і промити.
2. Окремо обсмажуємо подрібнені шинку з цибулею і грибами. Якщо у вас є час, можна приготувати і лісові гриби, але я так не експериментувала і готувала завжди з печериць.
3. Чистимо помідори від шкірки, попередньо помістивши їх в окріп на пару хвилин. Тепер пропускаємо їх через м'ясорубку, мелем в блендері або подрібнюємо через сито, будь-яким зручним для вас способом. Після цього відправляємо на сковороду разом з часником.
4. Додаємо трохи води і тушкуємо близько п'яти хвилин на слабкому вогні. При бажанні можна додати зелень, але обов'язкова уязик - приправа для пасти.
5. Викладаємо спагетті на блюдо, а зверху поливаємо нашим соусом з томатів, грибів і шинки. Прикрасити можна оливками, а також зеленню, сиром і червоним перцем.