Паска найсмачніший
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не знайшли свій ідеальний варіант, як зробити паску найсмачніший і апетитний, тоді придивіться до цього рецепту. Його запросто можна зараховувати до класичних.
Цей дуже класний рецепт приготування паски найсмачнішого, він абсолютно нескладний. Завдяки спецій тісто виходить неймовірно ароматним, а вже з добавками можна експериментувати нескінченно. Спробуйте, і ви теж будете без розуму від нього.
- Молоко - 250 мілілітрів
- Вершки - 150 мілілітрів
- Дріжджі - 15 грам (трохи більше 1 пакетика)
- Цукор - 200-250 грам
- Борошно - 1 кілограм
- Яйце - 4 штуки
- Топлене масло - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Шафран - 1 щіпка
- Кардамон - 1 щіпка
- Імбир - 1 щіпка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Горіхи і цукати - За смаком
1. Почати потрібно, зрозуміло, з опари. Нагрійте трохи молоко з вершками. Додайте трішки цукру і всипте дріжджі. Перемішайте, просійте приблизно половину борошна. Замішайте, накрийте чистим рушником і залиште опару в теплі.
2. А поки можна зайнятися добавками. Подрібніть горішки, наріжте сухофрукти. Ізюм можна залити гарячою водою, а потім просушити.
3. Спеції викладіть в ступку і подрібніть. Паска найсмачніший в домашніх умовах повинен бути неймовірно ароматним. Потім вбийте в невелику мисочку 1 яйце і 3 жовтка. Все як слід перемішайте.
4. В опару влийте топлене масло, додайте яйця зі спеціями, цукор і сіль. Перемішайте до однорідності і поступово всипати борошно, що залишилося.
5. Тепер досить важливий процес: тісто потрібно замісити руками. Робіть це не менше півгодини, щоб тісто було повітряним.
6. Далі додайте цукати, сухофрукти, горішки, сушені ягоди. Місіть ще близько 10-15 хвилин.
7. На цьому перший етап завершено. Тепер потрібно відправити тісто у велику каструлю, злегка змастивши її маслом, накрити кришкою і залишити в теплому місці підходити. Дайте йому мінімум 4 годину, а можна навіть залишити на ніч.
8. Тісто після цього буде виглядати ось так. Тепер рецепт приготування паски найсмачнішого переходить в активну фазу: тісто трохи обомніте і дайте йому ще трішки підійти.
9. Підготуйте форми. Розкладіть в них тісто, залиште його, щоб підійшло в формі. Паралельно включите і залиште розігріватися духовку. При температурі 220 градусів випікайте від 15 до 25 хвилин (в залежності від розміру пасок).
10. Ось і весь секрет, як зробити паску найсмачніший, повітряний і ароматний. Прикрасьте його збитим білком з цукром, кондитерської посипкою або цукатами.