Рецепт Пасха з курагою фото

Пасха з курагою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Фрукти , Сир , Сухофрукти , Чорнослив
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Пасха
Десерти
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Класична, неймовірно смачна і ніжна паска з курагою пропонується вашій увазі. Спробуйте приготувати її на свято.

Опис приготування:

1. Рецепт приготування паски з курагою досить простий. Для початку необхідно протерти сир через сито, щоб позбутися від зайвих грудочок.

2. Жовтки з'єднати з цукровою пудрою. Розтерти.

3. Додати мед і вершки, ретельно перемішати.

4. Отриману масу поставити на вогонь і, постійно помішуючи, довести до кипіння. Потім варити ще 2-3 хвилини і зняти з вогню.

5. Курагу залити окропом на кілька хвилин. Потім воду злити, курагу просушити і нарізати невеликими шматочками (можна кубиками або тонкими смужками).

6. Цедру лимона також залити окропом, а потім подрібнити.

7. Вершкове масло розтопити і додати до сиру. Перемішати.

8. Додати жовтки, а також сметану і цукор.

9. У сирну масу відправити курагу і лимонну цедру. Ретельно вимішати все до однорідної маси.

10. Великдень з курагою в домашніх умовах практично готова. Залишилося тільки в підготовлену і застелену марлею форму викласти сирну масу і поставити під прес.

Через 48 годин паску можна дістати з форми і подавати до столу.


  • Сир - 1 кілограм
  • Чорнослив - 150 грам
  • Вершки - 100 мілілітрів
  • Цукрова пудра - 1-2 Ст. Ложок
  • Цукор - 200-250 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Мед - 3 Ст. Ложки
  • Крем - 100 грам
  • Жовтки - 4 штуки
  • Лимон - 1 штука
1. Рецепт приготування паски з курагою досить простий. Для початку необхідно протерти сир через сито, щоб позбутися від зайвих грудочок.

2. Жовтки з'єднати з цукровою пудрою. Розтерти.

3. Додати мед і вершки, ретельно перемішати.

4. Отриману масу поставити на вогонь і, постійно помішуючи, довести до кипіння. Потім варити ще 2-3 хвилини і зняти з вогню.

5. Курагу залити окропом на кілька хвилин. Потім воду злити, курагу просушити і нарізати невеликими шматочками (можна кубиками або тонкими смужками).

6. Цедру лимона також залити окропом, а потім подрібнити.

7. Вершкове масло розтопити і додати до сиру. Перемішати.

8. Додати жовтки, а також сметану і цукор.

9. У сирну масу відправити курагу і лимонну цедру. Ретельно вимішати все до однорідної маси.

10. Великдень з курагою в домашніх умовах практично готова. Залишилося тільки в підготовлену і застелену марлею форму викласти сирну масу і поставити під прес.

Через 48 годин паску можна дістати з форми і подавати до столу.

Схожі рецепти