Панеттоне
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати справжню італійську святковий пиріг "панеттоне" в домашніх умовах? Тоді запам'ятовуйте цей зовсім нескладний рецепт. Ніжний, апетитний і дуже смачний, він вартий уваги.
Подивіться, як приготувати "панеттоне" . Ця випічка чимось нагадує традиційні паски. Пиріг можна спекти у великій формі або розділивши на невеликі порції, використовуючи паперові формочки, наприклад. Що стосується добавок, то ви можете взяти, що вам до душі: сушені ягоди, сухофрукти, горішки або насіння, наприклад.
- Дріжджі сухі - 10 грам
- Яйце - 5 штук(2 цілком + 3 жовтка)
- Молоко - 1 Склянка
- Стручок ванілі - 1 штука
- Цукор - 150 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Борошно - 700-750 грам
- Сухофрукти - 1 Склянка(+ горіхи за бажанням)
- Сіль - 1 щіпка
1. У глибоку миску вбийте 2 яйця і 3 жовтка. Збийте з цукром і дрібкою солі. Молоко прогрійте на вогні з ваніллю. Остудіть трохи і додайте дріжджі. Перемішайте і влийте в яєчну масу.
2. Збийте трохи розм'якшене вершкове масло, влийте молоко з яйцями і почніть збивати, поступово підсипаючи заздалегідь просіяне борошно. Тісто ретельно перемішайте, щоб воно було ніжним і повітряним.
3. Підготуйте сухофрукти, цукати, сушені ягоди та інші добавки, які ви використовуєте для випічки. Можна попередньо їх промити і обсушити на паперовому рушнику.
4. Додайте їх в тісто, ще раз ретельно вимішайте, щоб вони рівномірно розподілилися. Залиште тісто, накривши чистим рушником, поки воно не збільшиться в розмірі в два рази.
5. Після підготуйте форми для запікання. Дуже зручно використовувати одноразові паперовим формочки. Розкладіть тісто і залиште приблизно на годинку, щоб воно знову підійшло.
6. Розігрійте духовку до 180 градусів. Прикрийте форми зверху фольгою і відправте в духовку. Через 20 хвилин фольгу можна прибрати (це робиться, щоб зверху випічка не підсохла) і запікати ще хвилин 35-45.
7. Ось така краса виходить в розрізі.
8. Такий гарний пиріг може бути відмінним презентом до свята. Приємного чаювання!