Рецепт Палтус в горщику фото

Палтус в горщику
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Палтус
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Страви в горщику - це завжди смачно, а у нас буде ще й корисне, адже готувати ми будемо рибу в горщику. Палтус - дуже ніжна і смачна риба, а приготований в горщику, виходить дуже соковитим.

Опис приготування:

Палтус - це дуже смачна, жирна і цінна риба. У неї практично немає кісток, так що вона ідеальна для приготування в домашніх умовах. Сьогодні я розповім вам, як приготувати палтус в горщику. Це не складно, виходить дуже смачне, соковите і ситне блюдо. Його із задоволенням будуть їсти і дорослі, та діти.

  • Палтус - 1 кілограм (філе)
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Картфель - 1-2 штук
  • Пастернак - 1 штука
  • Фенхель - 1/2 штуки (корінь)
  • Солодкий перець - 1 штука
  • Селера - 1/2 штуки (стебло)
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
  • Томатний сік - 1/2 склянки
  • Зелень - 1 пучок
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1/2 чайних ложки (за смаком)
  • Чебрець - 1-2 Щепоток (за смаком)
  • Чорний мелений перець - 1 щіпка (за смаком)
палтус в горщику - фото крок 1
Філе риби потрібно промити, зніміть з нього шкіру (якщо є), Перевірте, чи не кісточок (хоча в палтусі їх дуже мало), а потім наріжте рибу на невеликі шматочки.
палтус в горщику - фото крок 2
Далі обвалюють рибні шматочки в борошні і злегка обсмажити на олії.
палтус в горщику - фото крок 3
Потім обсмажити на олії пастернак і моркву, нарізані дрібними кубиками.
палтус в горщику - фото крок 4
Коли ці овочі стануть м'якими, додаємо до них нарізану тонкими пір'ям цибулю. І смажимо все 8-10 хвилин, помішуючи.
палтус в горщику - фото крок 5
Далі додаємо нарізану довільними шматочками фенхель, перець і селера, готуємо 3-4 хвилини. В кінці все солимо, перчим, додаємо чебрець і дрібно рубаний часник.
палтус в горщику - фото крок 6
На дно великого горщика викладаємо нарізану кубиками картоплю. Додаємо до нього трохи солі і чорного меленого перцю. Якщо у вас маленькі горщики, то всі продукти розподіляємо рівномірно по всім горшочкам.
палтус в горщику - фото крок 7
Потім викладаємо шарами рибу і обсмажені овочі. І додаємо 2-3 ст. Ложки води.
палтус в горщику - фото крок 8
Відправляємо горщик в духовку на 20 хвилин, готовим блюдо при 200 градусах. Потім дістаємо горщик і заливаємо в нього томатний сік. Ставимо назад в духовку на 15-20 хвилин.
палтус в горщику - фото крок 9
Подавати таку страву можна в горщику або ж порційно, на тарілках. Не забуваємо посипати готову страву дрібно нарізаною зеленню.

Схожі рецепти