Палтус в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Страви в горщику - це завжди смачно, а у нас буде ще й корисне, адже готувати ми будемо рибу в горщику. Палтус - дуже ніжна і смачна риба, а приготований в горщику, виходить дуже соковитим.
Палтус - це дуже смачна, жирна і цінна риба. У неї практично немає кісток, так що вона ідеальна для приготування в домашніх умовах. Сьогодні я розповім вам, як приготувати палтус в горщику. Це не складно, виходить дуже смачне, соковите і ситне блюдо. Його із задоволенням будуть їсти і дорослі, та діти.
- Палтус - 1 кілограм (філе)
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Картфель - 1-2 штук
- Пастернак - 1 штука
- Фенхель - 1/2 штуки (корінь)
- Солодкий перець - 1 штука
- Селера - 1/2 штуки (стебло)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
- Томатний сік - 1/2 склянки
- Зелень - 1 пучок
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки (за смаком)
- Чебрець - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1 щіпка (за смаком)
Філе риби потрібно промити, зніміть з нього шкіру (якщо є), Перевірте, чи не кісточок (хоча в палтусі їх дуже мало), а потім наріжте рибу на невеликі шматочки.
Далі обвалюють рибні шматочки в борошні і злегка обсмажити на олії.
Потім обсмажити на олії пастернак і моркву, нарізані дрібними кубиками.
Коли ці овочі стануть м'якими, додаємо до них нарізану тонкими пір'ям цибулю. І смажимо все 8-10 хвилин, помішуючи.
Далі додаємо нарізану довільними шматочками фенхель, перець і селера, готуємо 3-4 хвилини. В кінці все солимо, перчим, додаємо чебрець і дрібно рубаний часник.
На дно великого горщика викладаємо нарізану кубиками картоплю. Додаємо до нього трохи солі і чорного меленого перцю. Якщо у вас маленькі горщики, то всі продукти розподіляємо рівномірно по всім горшочкам.
Потім викладаємо шарами рибу і обсмажені овочі. І додаємо 2-3 ст. Ложки води.
Відправляємо горщик в духовку на 20 хвилин, готовим блюдо при 200 градусах. Потім дістаємо горщик і заливаємо в нього томатний сік. Ставимо назад в духовку на 15-20 хвилин.
Подавати таку страву можна в горщику або ж порційно, на тарілках. Не забуваємо посипати готову страву дрібно нарізаною зеленню.