Рецепт Пахлава бакінська фото

Пахлава бакінська
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
Тісто, Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На полуденок, На святковий стіл, Святковий обід
Випічка, Десерти, Пехлеві

Важко придумати щось більш смачне і ароматне ніж ця приголомшлива бакинська пахлава! Вона не залишить вас і ваших близьких байдужими, тим більше якщо ви приготуєте її своїми руками.

Напевно, кожен з вас хоч раз у своєму житті пробував це смачну східну солодкість. От і я, спробувавши її одного разу, загорілася думкою приготувати її самостійно. У одного зі своїх друзів, жителя Азербайджану, я дізналася ось цей рецепт приготування пахлави бакинської, а тепер поспішаю поділитися ним з вами. На перший погляд може здатися, що тут все неймовірно складно, але насправді це не так, головне - запастися терпінням. І якщо ви твердо вирішили порадувати себе і близьких від цих ласощів, то зараз я розповім вам, як приготувати пахлаву бакинську.

  • Молоко - 1 Склянка
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 кілограм(+1 столова ложка в тісто)
  • Борошно - 700-800 грам
  • Горіхи - 1 кілограм (мигдаль, волоські, funduk)
  • Кардамон - 3-4 чайних ложок
  • Мускатний - 0, 5-1 чайних ложки
  • Масло топлене - 2 склянки
  • Мед - 2 склянки
  • Жовток яєчний - 2 штуки
  • Шафран - 1 Чайна ложка
пахлава бакінська - фото крок 1
Отже, тісто: підігріваємо молоко і всипаємо в нього сухі дріжджі, додаємо по столовій ложці борошна і цукру, перемішуємо. Тепер до цієї суміші ми вливаємо збите яйце, 100 грам топленого вершкового масла і починаємо поступово всипати борошно. Нам треба замісити досить круте, еластичне тісто. Потім ми накриваємо його серветкою і ставимо на півгодини в тепле місце. Після закінчення часу ми ділимо тісто на 2 частини (з 2 форми для запікання), одну частину ми ділимо на 2 великих кульки і 10 маленьких.
пахлава бакінська - фото крок 2
Тепер начинка, для неї ми подрібнюємо горіхи і змішуємо їх з цукром, мускатний горіх і кардамон. Далі ми беремо один з великих кульок, розгортаємо його в тонкий пласт, потім встеляли їм змащену топленим маслом форму, у нас повинні вийти бортики з тіста. Зверху насипаємо начинку (3-4 столові ложки), потім нам слід розкачати один з маленьких кульок з тіста і укласти його поверх начинки.
пахлава бакінська - фото крок 3
Потім знову йде начинка, ще шар тіста і так, поки не закінчаться всі маленькі кульки з тіста. В кінці ми розгортаємо другий великий кулька і накриваємо їм всі попередні шари, притискаємо з усіх боків. Тепер акуратно розрізаємо пахлаву на ромби і прикрашаємо кожен ромб горіхом.
пахлава бакінська - фото крок 4
Змішуємо попередньо замочений в окропі шафран і яєчні жовтки, змащуємо отриманою сумішшю поверхню пахлави. Те ж саме ми робимо і з другою половиною нашого тесту. Далі відправляємо форми в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
пахлава бакінська - фото крок 5
Через 15 хвилин виймаємо пахлаву і заливаємо її склянкою розтопленого масла, потім назад ставимо в духовку вже на 25-30 хвилин.
пахлава бакінська - фото крок 6
Поки пахлава готується, ми розтоплюємо в каструльці мед. Після закінчення часу виймаємо пахлаву і заливаємо її медом, ставимо ще на 5 хвилин в духовку. Коли пахлава буде готова, дістаємо її і чекаємо, поки вона трохи охолоне. Ось тепер можна їсти. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти