Рецепт Паелья фото

Паелья
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Іспанська кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження, Фуршет, 23 лютого
Гарячі страви, Паелья

Паелья - традиційне Іспанське блюдо, які за традицією подають у неділю на стіл. Традиційний рецепт включає в себе багато інгредієнтів, але незважаючи на це, приготувати паелью зовсім не складно. Привнесіть в свій будинок шматочок Іспанії, - приготуйте паелью.

У традиційних рецептах не рекомендується щось міняти і доповнювати. Ось і в цьому рецепті пропоную точно слідувати рецептурою. Єдине, морепродукти можна змінювати на свій смак, а також можна додати шматочки курки.


  • Сухе біле вино - 1/2 склянки
  • Шафран - 1/2 чайних ложки
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Цибулина - 1 штука (дрібно нарізати)
  • Червоний стручковий перець - 1 штука (видалити насіння, дрібно нарізати)
  • Часник - 2 зубчики (подрібнити)
  • Помідор - 1 штука (великий стиглий, дрібно нарізати)
  • М'яка іспанська паприка - 2 чайних ложки
  • Мал - 200 грам
  • Курячий бульйон - 500 мілілітрів
  • Королівські креветки - 1 кілограм (очистити, видалити голови)
  • Кальмар - 2 штуки (нарізати 1 см кільцями)
  • Чорні мідії - 1 кілограм
  • Молюски - 1 кілограм
  • Горох - 150 грам (заморожений)
  • Лимон - 1 штука (нарізати часточками)
паелья - фото крок 1
1.У вино додайте нитки шафрану, доведіть до кипіння, зніміть з вогню. Залиште на 5 хвилин.
паелья - фото крок 2
2. Цибуля, помідори і часник наріжте кубиком, перець - соломкою.
паелья - фото крок 3
3. Розігрійте оливкову олію і обсмажити цибулю і часник.
паелья - фото крок 4
4. Додайте перець і помідори.
паелья - фото крок 5
5. Обсмажте пару хвилин.
паелья - фото крок 6
6. Додайте рис, перемішайте.
паелья - фото крок 7
7. Залийте шафрановим вином і бульйоном. Доведіть до кипіння і варіть на невеликому вогні близько 15 хвилин.
паелья - фото крок 8
8. Морепродукти промийте і розморозити.
паелья - фото крок 9
9. Додайте в сковороду і готуйте 5 хвилин.
паелья - фото крок 10
10. Додайте горох, інші спеції, сіль і готуйте ще 5 хвилин.
паелья - фото крок 11
11. Подайте з часточками лимона. Смачного!

Схожі рецепти