Паелья
(покроковий рецепт з фото)
Паелья - традиційне Іспанське блюдо, які за традицією подають у неділю на стіл. Традиційний рецепт включає в себе багато інгредієнтів, але незважаючи на це, приготувати паелью зовсім не складно. Привнесіть в свій будинок шматочок Іспанії, - приготуйте паелью.
У традиційних рецептах не рекомендується щось міняти і доповнювати. Ось і в цьому рецепті пропоную точно слідувати рецептурою. Єдине, морепродукти можна змінювати на свій смак, а також можна додати шматочки курки.
- Сухе біле вино - 1/2 склянки
- Шафран - 1/2 чайних ложки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Цибулина - 1 штука (дрібно нарізати)
- Червоний стручковий перець - 1 штука (видалити насіння, дрібно нарізати)
- Часник - 2 зубчики (подрібнити)
- Помідор - 1 штука (великий стиглий, дрібно нарізати)
- М'яка іспанська паприка - 2 чайних ложки
- Мал - 200 грам
- Курячий бульйон - 500 мілілітрів
- Королівські креветки - 1 кілограм (очистити, видалити голови)
- Кальмар - 2 штуки (нарізати 1 см кільцями)
- Чорні мідії - 1 кілограм
- Молюски - 1 кілограм
- Горох - 150 грам (заморожений)
- Лимон - 1 штука (нарізати часточками)
1.У вино додайте нитки шафрану, доведіть до кипіння, зніміть з вогню. Залиште на 5 хвилин.
2. Цибуля, помідори і часник наріжте кубиком, перець - соломкою.
3. Розігрійте оливкову олію і обсмажити цибулю і часник.
4. Додайте перець і помідори.
5. Обсмажте пару хвилин.
6. Додайте рис, перемішайте.
7. Залийте шафрановим вином і бульйоном. Доведіть до кипіння і варіть на невеликому вогні близько 15 хвилин.
8. Морепродукти промийте і розморозити.
9. Додайте в сковороду і готуйте 5 хвилин.
10. Додайте горох, інші спеції, сіль і готуйте ще 5 хвилин.
11. Подайте з часточками лимона. Смачного!