Ovosçnıe страви
(покроковий рецепт з фото)
У сезон овочів хочеться готувати з них якомога більше різноманітних страв. Якщо ви в пошуку чогось новенького, рекомендую простий рецепт овочевих мантів - справжнє смакота.
Овочеві манти в домашніх умовах можна готувати з будь-якого набору інгредієнтів. Чудово підійдуть кабачки, перець, цибуля, помідор, картопля і навіть капуста - все овочі в будь-яких поєднаннях. Подавати до столу їх можна як основне блюдо або в якості гарячої закуски.
- Борошно - 500 грам
- Cukini - 1 штука
- Гарбуз - 250 грам
- Солодкий перець - 2 штуки
- Оливкова олія - 4-6 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Рецепт приготування овочевих мантів досить простий. Для початку необхідно вимити і очистити від насіння і хвостика солодкий перець. Нарізати тонкими півкільцями або кубиками. Гарбуз очистити від шкірки і порізати. Цукіні вимити і нарізати невеликими шматочками. Посолити і поперчити за смаком. Заправити 2-3 столовими ложками оливкової олії і відправити у жароміцних форму або на деко. При бажанні можна присипати зверху спеціями або сушеними травами.
2. У заздалегідь розігрітій духовці овочі запікаються близько 25-30 хвилин. Вони повинні стати м'якими. Після приготування начинку як слід остудити.
3. За цей час можна зробити тісто. У теплу воду додати дрібку солі, трохи рослинного масла і всипати борошно. Замісити круте, але м'яке і еластичне тісто. Дати йому трохи полежати, а потім ще раз добре вимісити. Розкачати тонко і нарізати досить великими кружечками.
4. Остигнула начинку помістити в тісто і щільно заліпити краю. Овочеві манти в домашніх умовах можна готувати на пару або запікати в духовці.
5. Через 25-30 хвилин манти будуть готові і можна подавати до столу. При бажанні можна також приготувати томатний соус із солодким і гострим перцем, додати трохи оливкового масла.