Овочі по-корейськи на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 7 г. 0 хв.
Якщо ви любите пікантні овочеві закуски, тоді раджу обов'язково спробувати цей класний спосіб, як приготувати овочі по-корейськи на зиму. Це чудова заготовка, яка вам точно сподобається!
Опис приготування:
Ароматна і смачна закуска стане відмінним доповненням до основних страв. Сам процес нескладний і не займе багато часу. Використовувати можна не тільки баклажани, але і кабачки, наприклад, для різноманітності. Із вказаної кількості інгредієнтів вийде закрити 1.5 L.
- Баклажан - 1 кілограм
- Морква - 300 грам
- Цибуля - 300 грам
- Часник - 2-5 зубчиків
- Гострий перець - 1 штука
- Оцет - 50 мілілітрів
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Спеції для моркви по-корейськи - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1.5 Ст. Ложки(+ для баклажанів)
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
1. Вимийте баклажани, обсушити, видаліть хвостики і наріжте овочі тонкими смужками. Викладіть в глибоку миску, приправити сіллю (близько 1 ложки столової буде цілком достатньо), перемішайте і залиште на годинку приблизно.
2. Моркву очистіть і натріть на тертці для моркви по-корейськи. Тонко наріжте цибулю і гострий перець.
3. Баклажани промийте під проточною водою, обсушити і викладіть на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Обсмажте на середньому вогні хвилин 10 до м'якості.
4. З'єднайте з овочами і перемішайте акуратно.
5. Додайте пропущений через прес часник, сіль, цукор, спеції і оцет. Перемішайте і приберіть в холодильник годин на 6.
6. Розкладіть овочі по стерилізованим баночках, прикрийте кришками, встановіть в каструлю з водою. Простерилизуйте овочі хвилин 25-30, після закатати і укутайте до повного охолодження.