Овочі на грилі в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт для тих, хто не може з яких-небудь причин вибратися на природу, щоб насолодитися посиденьками біля багаття. Подивіться, як приготувати овочі на грилі в духовці в домашніх умовах.
Для того щоб овочі вийшли в духовці, як на багатті, у вашій духовці повинен бути режим Гриль. Якщо його немає, можна впоратися по-іншому. Берете деко, або сковороду, стики Рядок duhovki. На дно кладете гілочки будь-яких їстівних трав. Під час приготування вони будуть давати димок. Овочі вийдуть з ароматом вогнища, як ніби на грилі.
- Кабачок - 1 штука
- Перець болгарський - 2 штуки
- Помідори - 2 штуки
- Цвітна капуста - 1 штука
- Брокколі - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Чебрець - За смаком
Почнем з того, що приготуємо маринад для наших овочів. Змішуємо в мисці оливкова олія з сіллю, перцем і різними прянощами. Видавлюємо сік половинки лимона. Можна використовувати винний оцет. У мене ще виявилися гілочки чебрецю. Я знімаю з них листочки і додаю в маринад.
Якщо ви хочете зробити більш-менш справжні овочі-гриль в духовці, вам знадобиться решітка. Її можна поставити на деко. Зверху просто кладете овочі. У мене такої решітки немає. Я пішла на хитрість. Постелила на піднос пергаментний папір. Нарізаємо овочі на зручні шматочки або часточки. Промащуємо їх масляним маринадом.
Ставимо овочі випікатися в духовку при максимальній температурі. Овочі можна один раз перевернути під час запікання. На запікання у мене пішло 15 хвилин. Якщо хочете, щоб було засмаженою, ставте на 20 хвилин.
Через 15 хвилин витягаю піднос. Овочі відмінно запеклася. У них з'явився потрібний аромат і відтінок. Дійсно, хороша заміна багаття!