Овочеві кульки в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Цікавий варіант подачі овочів до щоденного і навіть святкового столу хочу запропонувати на замітку. Неймовірно апетитна, оригінальна і смачна закуска для дорослих і дітей. Рекомендую на пробу!
Перед вами детальний опис процесу, як приготувати овочеві кульки в клярі. Картопля - єдиний обов'язковий, на мій погляд, інгредієнт. Крім нього ви можете додавати абсолютно будь-які овочі, які вам до душі. Цим і цікава така закуска, вона може бути кожен раз різної. Та й процес абсолютно нескладний насправді, так що сміливо запам'ятовуйте рецепт.
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 1 штука (невелика)
- Зелений горошок - 100 грам
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Цибулина - 1 штука
- Сіль і спеції - За смаком (гірчичний, зіра)
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Чилі - 1-2 штук
- Сік лимона - 1-2 Ст. Ложок
- Розлючений - 1/2 склянки (можна звичайне борошно)
- Рисове борошно - 3 Ст. Ложки
- Вода - 1/2 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для фритюру)
1. Для початку до м'якості потрібно відварити овочі. Дуже зручно використовувати для цього пароварку. Картоплю треба закласти раніше, так як він готується довше за інших.
2. На сковороді розігрійте крапельку масла. Викладіть гірчицю і спеції за смаком.
3. Додайте імбир, цибуля і перець чилі, спеції і трохи солі.
4. Викладіть на сковороду овочі. Акуратно перемішайте і млоїте пару хвилин, щоб вони просочилися смаком і ароматом.
5. Трохи розімніть.
6. Додайте сік лимона і зніміть з вогню. Остудіть овочі трохи.
7. Сформуйте 7-8 кульок.
8. У глибокій мисці з'єднайте рисову і нутовую борошно, сіль і перець, воду.
9. Перемішайте до однорідності.
10. Занурте кожну кульку в кляр.
11. І викладіть в розігріте масло. Смажте на середньому вогні до рум'яності.
12. Готові кульки акуратно дістаньте шумівкою, дайте стекти зайвому маслу і подавайте овочеві кульки в клярі до столу.
Смачного!
Смачного!