Рецепт Овочеві голубці фото

Овочеві голубці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Морква , Болгарський перець
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення , Рецепти без шкоди
На обід , На вечерю , Для дітей
Гарячі страви , Голубці
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви любите овочі, то подивіться як приготувати овочеві голубці. Це варіант всіма улюбленої страви без м'яса, відповідний для тих, хто є прихильником вегетаріанського харчування.

Опис приготування:

Складові овочевої начинки можна варіювати на ваш смак. Наприклад, можна додавати зелену цибулю, кріп, томат. А за бажанням можна покласти в начинку кілька столових ложок відвареного рису. Але в цьому випадку голубці вже не будуть настільки низькокалорійними.

Їсти голубці можна зі сметаною або томатним соусом. Подавати їх лучшк гарячими.

  • Капуста білокачанна - 1 штука (великий качан)
  • Перець солодкий - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Петрушка - 1 пучок
  • Селера - 1 пучок
  • Часник - 3 зубчики
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Паста томатна - 5 Ст. Ложок
овочеві голубці - фото крок 1
Для початку необхідно підготувати капусту. У великій каструлі поставте кип'ятити воду. Тим часом добре вимийте капусту. За допомогою довгого гострого ножв виріжте качан. Коли вода закипить, занурте туди капусту на кілька хвилин, а потім розберіть її на листя.
овочеві голубці - фото крок 2
Тепер займіться начинкою. Для цього всі овочі потрібно вимити і нарізати досить дрібно. Морква краще нарізати тонкою соломкою, перець і селера - Малек шматочках. Часник продавите на чеснокодавке. Петрушку подрібніть.
овочеві голубці - фото крок 3
У глибокій сковороді розігрійте кілька столових ложок рослинного масла. Викладіть в сковороду нарізані овочі і обсмажте їх до м'якості, додаючи воду і лавровий лист. Посоліть і поперчіть за смаком.
овочеві голубці - фото крок 4
У кожен капустяний лист загорніть по кілька столових ложок овочевої начинки. Коли голубці будуть сфорязикні, їх потрібно викласти в глибоку каструлю, налити води, щоб вона покривала голубці, додати томатну пасту і протушкувати голубці близько 40 хвилин.

Схожі рецепти