Овочеві голубці
(покроковий рецепт з фото)
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Рецепти для схуднення, Рецепти без шкоди
Якщо ви любите овочі, то подивіться як приготувати овочеві голубці. Це варіант всіма улюбленої страви без м'яса, відповідний для тих, хто є прихильником вегетаріанського харчування.
Складові овочевої начинки можна варіювати на ваш смак. Наприклад, можна додавати зелену цибулю, кріп, томат. А за бажанням можна покласти в начинку кілька столових ложок відвареного рису. Але в цьому випадку голубці вже не будуть настільки низькокалорійними.
Їсти голубці можна зі сметаною або томатним соусом. Подавати їх лучшк гарячими.
- Капуста білокачанна - 1 штука (великий качан)
- Перець солодкий - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Петрушка - 1 пучок
- Селера - 1 пучок
- Часник - 3 зубчики
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Лавровий лист - 3 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Паста томатна - 5 Ст. Ложок
Для початку необхідно підготувати капусту. У великій каструлі поставте кип'ятити воду. Тим часом добре вимийте капусту. За допомогою довгого гострого ножв виріжте качан. Коли вода закипить, занурте туди капусту на кілька хвилин, а потім розберіть її на листя.
Тепер займіться начинкою. Для цього всі овочі потрібно вимити і нарізати досить дрібно. Морква краще нарізати тонкою соломкою, перець і селера - Малек шматочках. Часник продавите на чеснокодавке. Петрушку подрібніть.
У глибокій сковороді розігрійте кілька столових ложок рослинного масла. Викладіть в сковороду нарізані овочі і обсмажте їх до м'якості, додаючи воду і лавровий лист. Посоліть і поперчіть за смаком.
У кожен капустяний лист загорніть по кілька столових ложок овочевої начинки. Коли голубці будуть сфорязикні, їх потрібно викласти в глибоку каструлю, налити води, щоб вона покривала голубці, додати томатну пасту і протушкувати голубці близько 40 хвилин.