Рецепт Ош крій фото

Ош крій
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Овочі , Бобові , Морква , Цибуля , Локшина
Дієтичне харчування , ПП рецепти , Для діабетиків
На обід , На вечерю
Супи
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Є в таджицької кухні чудовий суп з баранячого гороху з домашньою локшиною. Ароматний, смачний і ситний. Можна приготувати вегетаріанський варіант на воді, а можна і на м'ясному бульйоні. Спробуйте!

Опис приготування:

Основна складова цього супу не тільки нут і локшина, але і зелень (12 видів). Можна і менше, але обов'язково повинні бути присутніми кінза і м'ята. Хоча, на мій погляд, це справа смаку і наявності зелені. Тонкощі того, як приготувати оши буріди, дивіться нижче в покроковому рецепті. Приємних вам клопоту на кухні!

  • Гайка - 1 Склянка
  • Вода - 2 L (або м'ясний бульйон)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Локшина - 200 грам (домашня заготовка)
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2-3 зубчиків (великий)
  • Зелень - За смаком(Braai, м'ята, кріп, фенхель, чебрець, розмарин, базилік, естрада, петрушка, щавель)
  • Перець чорний мелений - За смаком
ош крій - фото крок 1
Нут заздалегідь замочіть у великій кількості води мінімум на 4 годину, злийте воду. Зелень промийте прохолодною водою. Овочі очистіть, помийте.
ош крій - фото крок 2
Нут опустіть в киплячу воду (або бульйон), варіть до м'якості на повільному вогні.
ош крій - фото крок 3
Цибуля, морква, часник подрібніть і пасеруйте на розігрітій олії до золотистого кольору. Додайте в бульйон.
ош крій - фото крок 4
Домашню локшину закиньте в суп і варіть протягом 2-3 хвилин до готовності.
ош крій - фото крок 5
Зелень подрібніть і відправте в суп, посоліть і поперчіть за смаком. provara 1 хвилину, зніміть з вогню.
ош крій - фото крок 6
Подавати можна з густим йогуртом або сметаною. Смачного!

Схожі рецепти