Ош крій
(покроковий рецепт з фото)
Є в таджицької кухні чудовий суп з баранячого гороху з домашньою локшиною. Ароматний, смачний і ситний. Можна приготувати вегетаріанський варіант на воді, а можна і на м'ясному бульйоні. Спробуйте!
Основна складова цього супу не тільки нут і локшина, але і зелень (12 видів). Можна і менше, але обов'язково повинні бути присутніми кінза і м'ята. Хоча, на мій погляд, це справа смаку і наявності зелені. Тонкощі того, як приготувати оши буріди, дивіться нижче в покроковому рецепті. Приємних вам клопоту на кухні!
- Гайка - 1 Склянка
- Вода - 2 L (або м'ясний бульйон)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Локшина - 200 грам (домашня заготовка)
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків (великий)
- Зелень - За смаком(Braai, м'ята, кріп, фенхель, чебрець, розмарин, базилік, естрада, петрушка, щавель)
- Перець чорний мелений - За смаком
Нут заздалегідь замочіть у великій кількості води мінімум на 4 годину, злийте воду. Зелень промийте прохолодною водою. Овочі очистіть, помийте.
Нут опустіть в киплячу воду (або бульйон), варіть до м'якості на повільному вогні.
Цибуля, морква, часник подрібніть і пасеруйте на розігрітій олії до золотистого кольору. Додайте в бульйон.
Домашню локшину закиньте в суп і варіть протягом 2-3 хвилин до готовності.
Зелень подрібніть і відправте в суп, посоліть і поперчіть за смаком. provara 1 хвилину, зніміть з вогню.
Подавати можна з густим йогуртом або сметаною. Смачного!