Оселедець в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Виявляється, оселедець буває не тільки під шубою або у вигляді солоної нарізки. Її можна чудово приготувати і в клярі. Спробуйте поглянути на цю рибу з іншого ракурсу.
Для приготування оселедця в клярі спочатку попатраєте її, відріжте голову і зніміть шкіру. Потім приготуйте маринад і помістіть в нього рибу на одну годину. Через годину виберіть оселедець з маринаду, покладіть всередину кожної по дві гілочки петрушки, потім обваляйте в панірувальних сухарях і обсмажте в гарячому маслі. Смачного!
- Оселедець - 5 штук
- Яйце - 4 штуки
- Пучок петрушки - 1 штука
- Молоко - 0, 5 L
- Гірчичний - 2 Ст. Ложки
- Панірувальні сухарі - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Сіль, перець - За смаком

Випатрайте оселедець, відріжте голову і зніміть шкіру.

Збийте яйця з гірчицею, додайте молоко, сіль і перець.

Помістіть в цей маринад рибу, накрийте і залиште на одну годину.

Виберіть оселедець з маринаду, розмістіть всередину кожної по дві гілочки петрушки, потім обваляйте в панірувальних сухарях і обсмажте в гарячому маслі. Шар масла на сковороді повинен бути близько 1 см. Як гарнір приготуйте картопляне пюре і подайте на стіл в гарячому вигляді.