Оселедець будинку
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочеться розповісти вам, як приготувати оселедець вдома. Рецепт виявиться дуже простим, а результат зможе здивувати вас. Оселедець, приготована за цим рецептом, виходить дуже ніжною.
Приготувавши оселедець за цим рецептом, ви отримаєте ніжну, ароматну і не дуже солону рибу, яка відмінно підійде до картопелька з цибулькою. Перед подачею з оселедця потрібно видалити нутрощі, шкіру і кістки, нарізати на шматочки і подавати, окропивши лимонним соком. Смачного!
- Оселедець - 2 штуки
- Вода - 1 літр
- Морська сіль - 1 Склянка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
1
Для того, щоб приготувати оселедець в домашніх умовах, необхідно попередньо її розморозити, якщо це буде потрібно. Далі з оселедця потрібно видалити зябра, а всі нутрощі потрібно залишити.
2
Готуємо розсіл заздалегідь. Для нього беремо літр води і розбавляємо в ньому склянку солі. Далі в сотейник додаємо цукор і воду. Кип'ятимо розсіл до тих пір, поки сіль і цукор повністю не розчиняться. Готовий розсіл потрібно охолодити, щоб він придбав кімнатну температуру.
3
В емальований посуд викладаємо оселедець животиками догори. Заливаємо рибку розсолом, який охолов до кімнатної температури. Після накриваємо оселедець тарілкою, щоб притиснути її до низу каструлі. Зверху ставимо вантаж, щоб риба повністю занурилася в розсіл. На засолювання піде 12 годин, після цього розсіл потрібно злити.