Опеньки мариновані
(покроковий рецепт з фото)
Мариновані грибочки - улюблені ласощі багатьох. Вони смачні і влітку, і взимку, тому рекомендуємо запасатися цими ласощами. Пропонуємо дізнатися, як приготувати опеньки мариновані.
Грибочки можна брати будь-які, на цей раз - це опеньки. Краще, щоб вони були маленькими або середнього розміру. Найчастіше процес маринування дуже довгий і складний Але завдяки таким рецептом ви переконаєтеся в зворотному. Для маринування потрібні звичайні спеції, які продаються у всіх продовольчих магазинах. Мариновані опеньки подають з оцтом і свіжою цибулею (ріпчастою чи зеленою), можна з зеленню.
- Опеньки - 2 кілограма
- Соняшникова олія - За смаком
- Оцет 9% - 9 Ст. Ложок
- Вода очищена - 1 літр
- Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
- Сіль кухонна - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець запашний горошком - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Гвоздика - 2 штуки
1. Спершу перебираємо гриби, щоб прибрати зіпсовані, моєму їх під проточною водою, щоб не було сміття і бруду.
2. Кладемо гриби в каструлю, наливаємо воду, кладемо 1 ст. Ложку солі і чекаємо, коли закипить, після чого робимо середній вогонь і варимо 40 хвилин.
3. Після варіння перекидаємо опеньки на друшляк, гарненько промиваємо їх, щоб прибрати шкідливі речовини.
4. Для приготування маринаду: в каструлю наливаємо літр води, потім насипаємо цукровий пісок, сіль, що залишилася, пару лаврових листів, перець і гвоздику. Доводимо рідину до кипіння, після чого наливаємо оцет, опеньки перекладаємо в киплячий маринад, варимо 6-7 хвилин і вимикаємо.
5. Гриби з маринаду перекладаємо в заздалегідь стерилізовані банки, додаємо трохи дрібно рубаного часнику, кілька ложок соняшникової олії і закриваємо капроновою кришкою, залишаємо на 5-7 днів. Готові грибочки викладаємо в тарілку і подаємо. Смачного!