Омлет з mankoy
(покроковий рецепт з фото)
Варіантів смачних і корисних сніданків існує чимало, пропоную вам один з них - рецепт приготування омлету з манкою. Він виходить дуже ніжним, ситним і буквально тане в роті.
Омлет з манкою в домашніх умовах можна зробити як солодким, так і з додаванням м'яса або овочів, наприклад. Перший варіант більше підійде для дитячого сніданку, адже такий омлет можна подати з фруктами або варенням. Другий, більш традиційний, можна подати з тостами або соусом.
- Яйця - 2 штуки
- Молоко - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Манька - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка

1. Для початку необхідно вбити яйця в глибоку миску. Даний рецепт приготування омлету з манкою передбачає використання молока, однак при бажанні можна додати також трохи сметани або майонезу (для несолодкого варіанти). Від цього омлет тільки виграє, так як буде більш пишним і ситним.

2. У яєчно-молочну суміш необхідно додати цукор і щіпку солі. Всипати манку. При збільшенні кількості яєць, збільшувати кількість манки потрібно обережно, щоб омлет не перетворився в кашу.

3. Все ретельно перемішати і залишити на 3-5 хвилин, щоб манка трохи набрякла. В солодкий варіант омлету також можна додати дрібку ваніліну для аромату або сироп.

4. На сковороду відправити невеликий шматочок вершкового масла і як слід його розтопити. Для несолодкого варіанту можна використовувати рослинне масло.

5. Вилити омлет на сковороду і накрити кришкою. Смажити його краще на повільному вогні, щоб омлет з манкою в домашніх умовах добре проготовілся і не підгорів. Також, як варіант, блюдо можна приготувати в духовці або мультиварці, наприклад.

6. Коли верх омлету вже схопився, його можна акуратно перевернути і обсмажити з другої сторони. Або ж акуратно загорнути в рулет і смажити ще пару хвилин, щоб краю добре запечаталися.