Рецепт Омлет з mankoy фото

Омлет з mankoy
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Яйця, Крупи, Манька
Дієтичне харчування
На сніданок
Омлет

Варіантів смачних і корисних сніданків існує чимало, пропоную вам один з них - рецепт приготування омлету з манкою. Він виходить дуже ніжним, ситним і буквально тане в роті.

Омлет з манкою в домашніх умовах можна зробити як солодким, так і з додаванням м'яса або овочів, наприклад. Перший варіант більше підійде для дитячого сніданку, адже такий омлет можна подати з фруктами або варенням. Другий, більш традиційний, можна подати з тостами або соусом.

  • Яйця - 2 штуки
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукор - 2-3 Ст. Ложок
  • Манька - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка
омлет з mankoy - фото крок 1
1. Для початку необхідно вбити яйця в глибоку миску. Даний рецепт приготування омлету з манкою передбачає використання молока, однак при бажанні можна додати також трохи сметани або майонезу (для несолодкого варіанти). Від цього омлет тільки виграє, так як буде більш пишним і ситним.
омлет з mankoy - фото крок 2
2. У яєчно-молочну суміш необхідно додати цукор і щіпку солі. Всипати манку. При збільшенні кількості яєць, збільшувати кількість манки потрібно обережно, щоб омлет не перетворився в кашу.
омлет з mankoy - фото крок 3
3. Все ретельно перемішати і залишити на 3-5 хвилин, щоб манка трохи набрякла. В солодкий варіант омлету також можна додати дрібку ваніліну для аромату або сироп.
омлет з mankoy - фото крок 4
4. На сковороду відправити невеликий шматочок вершкового масла і як слід його розтопити. Для несолодкого варіанту можна використовувати рослинне масло.
омлет з mankoy - фото крок 5
5. Вилити омлет на сковороду і накрити кришкою. Смажити його краще на повільному вогні, щоб омлет з манкою в домашніх умовах добре проготовілся і не підгорів. Також, як варіант, блюдо можна приготувати в духовці або мультиварці, наприклад.
омлет з mankoy - фото крок 6
6. Коли верх омлету вже схопився, його можна акуратно перевернути і обсмажити з другої сторони. Або ж акуратно загорнути в рулет і смажити ще пару хвилин, щоб краю добре запечаталися.

Схожі рецепти