Омлет на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути кращим сніданком, ніж омлет на сковороді? ситний, смачний і корисний омлет із задоволенням їдять як дорослі, так і діти.
Омлет на сковороді - це унікальне блюдо, адже комбінувати його начинку можна кожен раз по-різному. Якщо звичайна смажена яєчня вже злегка набридла, то обов'язково варто спробувати омлет з дуже смачною начинкою.
- Яйце - 2 штуки
- Помідор - 1 штука
- Гриби - 2 штуки
- Шинка або ковбаса - 50 грам
- Зелена цибуля - 5 грам
- Сир - 30 грам
- Олія - 5 грам
- Сіль - 1 щіпка

1. Рецепт приготування омлету на сковороді знаком навіть новачкам в кулінарії. Особливість цієї страви в тому, що воно досить універсально і прекрасно підходить не тільки для сніданку, але і для вечері. Спершу потрібно підготувати всі інгредієнти. Зелена цибуля, помідор, гриби вимити і просушити. Нарізати овочі і шинку. Сир натерти на тертці.

2. На сковороду відправити трохи масла і добре розігріти. Використовувати можна як вершкове, так і оливкову олію. У розігріте масло відправити цибулю, гриби, помідори і шинку. Обсмажити трохи, буквально до легкої золотинки.

3. У миску вбити яйця і добре з збити. Посолити за смаком. Можна додати також перець або спеції за бажанням.

4. У міру приготування сковороду необхідно трохи перевертати. Таким чином, начинка не буде концентруватися в одному місці, а омлет буде рівномірно готуватися.

5. Омлет на сковороді в домашніх умовах можна приготувати з абсолютно будь-якою начинкою. Туди можна додати не тільки овочі або м'ясо, але і морепродукти і навіть картопляне пюре. Але родзинкою будь-якого омлету стане ніжна сирна скоринка. Коли до готовності омлету залишилося всього пара хвилин його необхідно посипати тертим сиром і накрити сковорідку кришкою. При подачі омлет можна доповнити свіжими овочами або зеленню, а не в сезон до нього ідеально підійдуть консервовані овочі.