Оладки з маком
(покроковий рецепт з фото)
Смачні, пишні, рум'яні млинці з маком до сніданку! А ще з медом або може варенням. Ви собі вже уявляєте це чудовий ранок? Тоді швидше записуйте рецепт!
Оладки виходять настільки пишні, що навіть трохи нагадують пончики. Ваша сім'я обов'язково оцінить всі старання. Оладок за рецептом виходить приблизно 10 штук. Якщо для вашої родини цього мало, то збільшуйте порцію. А я розповім детально, як приготувати млинці з маком.
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Кефір - 100 мілілітрів
- Вода - 100 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Мак - 1 Ст. Ложка
- Лимон - 1 штука(Cedra)
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Сіль - щіпка (для смаження)
- Масло рослинне - 100 мілілітрів (для смаження)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Мак бажано потовкти у ступці.
Кефір змішайте з водою, нагрійте до приємного для пальця тепла. Додайте розтертий мак і цедру лимона.
Також додайте сіль і цукор, перемішайте.
Борошно просійте і перемішайте з дріжджами. Введіть в тісто і поставте його в тепле місце на 30-40 хвилин, щоб тісто піднялося.
Беріть тісто столовою ложкою і смажте оладки на сковороді з рослинним маслом. При викладанні тесту з ложки на сковороду можна допомагати собі другий ложкою.
Готові оладки викладайте на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки жиру.
Подавайте з медом, варенням або зі сметаною. Смачного!